Misteri en el novè vot en blanc per a la presidència del Parlament en algun dels partits del bloc del 155. Els vots cap al nou president de la cambra catalana, Roger Torrent, corresponen als grups independentistes (65), mentre que dels rebuts per José María Espejo-Saavedra en falta un perquè sumin el total d'escons de Cs, PSC i PP (57). Això ha fet que hi hagi hagut 9 vots en blanc, un més que els 8 emesos pels comuns.  

El primer a sortir a negar rotundament que algun dels seus diputats hagi faltat a la disciplina de vot ha estat el PSC, que ha desmentit que tant els socialistes com Units per Avançar s'hagin desmarcat dels seus o, fins i tot, que s'hagin equivocat, malgrat que sí que posen damunt la taula que "probablement algú que tenia previst votar en blanc a la segona votació s'ha equivocat de papereta", però ha assenyalat que "aquest no és el cas dels diputats i diputades del grup".

Tot seguit, el diputat adscrit al grup parlamentari dels socialistes catalans Ramon Espadaler, ex-secretari general d'Unió, ha negat rotundament a Twitter que hagi estat ell qui ha emès aquest vot en blanc assegurant que arribarà el moment en què els seus votin diferent del PSC, però deixant clar que, en aquesta ocasió, no ha estat el cas i subratllant que quan ho facin "no serà d'amagatotis".

Dels 65 vots obtinguts dedicats a Torrent, 31 corresponen a JuntsxCat, 30 a ERC i 4 a la CUP. En falten 5, tres del partit liderat pel president en funcions, Carles Puigdemont, i dos dels republicans perquè tant ell com els diputats del PDeCAT i d'ERC a Brussel·les, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Toni Comín i Meritxell Serret, han renunciat a delegar el vot en veure que l'independentisme ja sumava majoria (simple) per poder fer Torrent president. Sí que han delegat el vot el vicepresident en funcions, Oriol Junqueras, el conseller en funcions, Joaquim Forn, i el diputat electe de JuntsxCat, Jordi Sànchez, tots ells a la presó des de fa setmanes.

Mentrestant, dels 56 vots per a Espejo, en falta un, ja que si se sumen els 36 escons de Cs, els 17 del PSC i el 4 del PP, es pot veure que els números no quadren. Per tant, un dels vots en blanc hauria sortit d'un d'aquests tres partits.

A més, després, en la votació a les dues vicepresidències a la Mesa de la cambra catalana, els números ja han sortit com es preveien: 65 per al candidat independentista, Josep Costa (JuntsxCat), 57 per al candidat del 155, José María Espejo-Saavedra i 8 en blanc de Catalunya en Comú. 

De qui serà, doncs, el novè vot en blanc? És un vot equivocat o premeditat? De moment, però, tant Cs, com el PSC i el PP neguen haver estat ells.