El diputat del PSC-Units al Parlament Ramon Espadaler ha reivindicat aquest divendres el model d'immersió lingüística de l'escola catalana i ha instat a formar un Govern efectiu com més aviat millor per "derogar el 155".

"Hi ha una manera de derogar el 155, que és formant un Govern, amb el qual això no hauria passat", ha dit en declaracions als mitjans al Parlament en al·lusió a la iniciativa del govern espanyol d'introduir el castellà com a llengua vehicular a les escoles catalanes.

Espadaler ha dit que el model català és una reeixida font de cohesió social i que "no hi ha cap conflicte a les escoles", per la qual cosa ha reivindicat que no s'empri aquest tema amb finalitats electorals.

"Condemnem que l'escola catalana estigui pagant els plats trencats d'una lluita fratricida entre Cs i el PP, que fan moltes concessions al populisme per un grapat de vots", ha criticat.

Per això, ha demanat "als uns i als altres que deixin de fer servir l'escola, els nens i les famílies com a arma electoral", i ha avisat que el seu grup defensarà la immersió lingüística allà on sigui necessari, també al Congrés dels Diputats.