El gag al programa Està Passant de TV3 protagonitzat per la Verge del Rocío, Toni Soler, i Jair Domínguez, segueix portant molta cua. Ara, la Conferència Episcopal Tarraconense ha manifestat el seu “rebuig” davant d’una paròdia que considera que “fereix la sensibilitat de moltes persones” i, particularment, "la de tots els creients que, sota aquesta advocació de la Verge Maria, guarden la seva fe i les seves tradicions religioses". 

A més, els bisbes han aprofitat per recordar que la televisió pública ha de "respectar tota creença" i mantenir la "neutralitat religiosa" que li pertoca, "respectant els sentiments dels creients, no ferint amb aquest tipus de gags que ultrapassen el sentit de l’humor i la dignitat de la fe de tantes persones". 

Crítiques al gag de la Verge del Rocío

Les primeres crítiques al gag de TV3, que es va emetre el 4 d'abril i en el qual apareix la còmica Judit Martín disfressada de la Verge del Rocío, parlant en castellà i amb accent andalús, van arribar d'Andalusia. El mateix president de l'autonomia i membre d'una confraria de Màlaga, Juanma Moreno, va compartir el vídeo, que ja té 1,8 milions de visites a les xarxes, amb el següent missatge: "L'humor és una de les senyes d'identitat de la nostra terra, però per tenir gràcia es fa amb respecte i afecte. Això és una falta de respecte a Andalusia, i a milers d'andalusos i les seves tradicions. Espero que per demanar perdó ho sàpiguen fer millor". 

La indignació també s'ha escampat a altres forces polítiques. Una de les grans líders de l'esquerra andalusa, Teresa Rodríguez, va assegurar a Twitter que tot i que es pot fer humor sobre qualsevol tema, també la Setmana Santa, va censurar el gag: "No es pot fer amb tantíssim verí, ignorància i andalusofòbia. Imita l'accent del teu fotut pare, per ser suaus". 

Des d'Andalusia han donat una passa més enllà per mostrar la seva disconformitat amb el gag, i aquest diumenge conseller andalús de la Presidència, Antonio Sanz, va anunciar que des de la Radio Televisión de Andalucía (RTVA) s'elevarà una queixa formal pel gag de TV3 sobre la Verge del Rocío, emès el passat 4 d'abril al programa Està Passant. Sanz ha detallat que, a través de la Federació d'Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmiques (Forta), que agrupa totes les televisions autonòmiques de l'Estat espanyol, reclamaran "que es prenguin mesures per evitar que es produeixin aquest tipus d'atacs i enfrontaments".

La resposta dels protagonistes

Per la seva banda, els presentadors del programa, Toni Soler, Òscar Andreu i Jair Domínguez, van deixar clar des del primer moment que no pensaven demanar perdó. Fins i tot, han anat un pas més enllà, Soler va ser el primer que va recomanar a Juanma Moreno asseure's a esperar per rebre el seu perdó. Andreu va mostrar la seva indignació a Twitter "diguem no a donar explicacions tota l’estona als espanyols", unes paraules que Soler va assenyalar com "el millor resum de tot plegat". Domínguez, per la seva banda, es va mostrar més bel·ligerant i va afirmar que té "predilecció per fer mofa de sectes controlades per pederastes", en referència a l'Església catòlica.