El periodista i presentador del programa de TV3 Està Passant, Toni Soler, ha respost a la petició de disculpes del president de la Junta d'Andalusia, Juanna Moreno, pel gag la sobre la Verge del Rocío que ha despertat la indignació dels andalusos i els seus dirigents polítics en plena Setmana Santa. "Et pots esperar assegut", li ha llançat Soler al president andalús en una piulada. Els altres presentadors del programa, Òscar Andreu i Jair Dominguez, també han deixat clar que no pensen demanar perdó per haver fet aquest sketch. "Diguem no a donar explicacions tota l’estona als espanyols", ha piulat el primer, unes paraules que Soler ha assenyalat com "el millor resum de tot plegat". Dominguez, per la seva banda, ha estat més bel·ligerant i ha afirmat que té "predilecció per fer mofa de sectes controlades per pederastes", en referència a l'Església catòlica.

L'sketch que ha estat objecte de crítiques feia burla de la Verge del Rocío, que el passat Diumenge de Rams, durant una processó a Vélez-Màlaga, es va incendiar per culpa del foc d'una espelma. En el gag del programa humorístic, la còmica Judit Martin apareix disfressada d'aquesta verge i imitant l'accent andalús explica que està "recuperada" però que no podrà sortir de processó. Tot i que feia uns dies que el vídeo corria per les xarxes, aquest dissabte ha arribat als cercles andalusos i ha esclatat la polèmica. El president popular ha assenyalat que "és una falta de respecte a Andalusia i als milers d'andalusos i a les seves tradicions" i de forma indirecta ha instat el programa a demanar disculpes. "Espero que per demanar perdó sàpiguen fer-ho millor", ha afirmat. Tanmateix, les crítiques no han arribat només de la dreta, i una de les grans líders de l'esquerra andalusa, Teresa Rodríguez, ha titllat d'"andalusofòbia" el gag. Tot i que ha reconegut que s'ha de poder fer humor de tot, ha afirmat que "no es pot fer amb tantíssim verí, ignorància i andalusofòbia". 

També s'ha afegit a les crítiques el bisbe de Huelva, Santiago Goméz, que ha reivindicat que "el dret a la llibertat de pensament i expressió, reconegut en la Declaració Universal dels Drets de l'Home no pot implicar el dret a ofendre els sentiments religiosos dels creients". A Catalunya, el president de la Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Catalunya (FECAC), Daniel Salinero, ha reclamat al president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Xevi Xirgo, que demani a TV3 prendre "les mesures oportunes" per restituir l’honor de la Verge del Rocío. 

La polèmica ha suscitat un debat a Twitter, que ha situat en diversos bàndols els usuaris. D'una banda, hi ha qui ha retret a TV3 que no s'hauria atrevit a fer un gag d'aquest tipus amb altres religions o amb elements importants de la cultura catalana. Tanmateix, un usuari ha recordat que precisament la mateixa còmica va fer un altre gag sobre la Moreneta, i que al programa satíric Polònia es parodien constantment les figures polítiques de Catalunya. D'altra banda, hi ha qui ha assenyalat que el problema del gag era que tracta d'ignorants els andalusos i que la crítica anava dirigida contra aquest classisme i no contra el fet que es parodiés la verge.