La ministra de Justícia, Dolores Delgado, va ser escridassada aquest dissabte en un acte a París, en un homenatge en record de "la Nou", la primera brigada que va entrar a la capital francesa el 24 d'agost de 1944 per alliberar-la dels nazis, composta essencialment de republicans espanyols que s'havien exiliat després de la Guerra Civil.

Durant les seves al·locucions, Delgado va rebre xiulets per part de descendents de republicans espanyols exiliats que demanaven al govern espanyol més reconeixement per a les víctimes del franquisme i que consideren laxa la llei de memòria històrica de 2007. El to va anar pujant fins que van tallar el discurs de la ministra amb crits d'"Espanya és republicana".

descendents de republicans exiliats escidassant Delgado @324

Moment de l'escridassada dels descendents dels republicans espanyols a Delgado / @324

Davant la situació, Delgado va dirigir-se als protestants assegurant que "estic convençuda que els combatents que van entrar a París fa 75 anys posant el seu pit per davant per a defensar els valors de la llibertat, defensarien avui la Constitució de 1978". No obstant, les seves declaracions van encendre més al públic que no es va calmar fins que va pujar a l'estrada l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo.

Aquest episodi arriba després d'un polèmic tuit del govern espanyol per celebrar els 75 anys de l'alliberament de la ciutat parisenca, que va ser acusat de "blanquejar el franquisme".