Els agents de la Guàrdia Civil que escorcollen aquest dijous l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el Consell Comarcal busquen documentació relacionada amb presumptes delictes contra l'administració pública i el frau de subvencions.

L'operació és conseqüència d'una querella de la fiscalia de Lleida i la porta el jutjat d'instrucció número 2 de la Seu d'Urgell.

A primera hora del matí els agents han fet sortir tots els treballadors del Consistori excepte un regidor de l'equip de govern, la interventora, els informàtics i el secretari municipal. També han requisat el telèfon mòbil d'alguns treballadors i han demanat contrasenyes de correu electrònic.

Segons informa el TSJC, el jutjat d'instrucció 2 de la Seu d'Urgell té un procediment obert des del 26 de març per una querella presentada pel ministeri fiscal contra quatre persones relacionades amb l'Ajuntament de la localitat.

El mateix dia que es va presentar la querella es va sol·licitar i acordar l'entrada i escorcoll d'aquest dijous a l'Ajuntament per buscar documentació necessària per al procediment. En aquests moments encara no hi ha data perquè declarin els querellats.

La causa està oberta pels delictes de prevaricació, malversació, contra l'administració pública, fraus contractuals, frau de subvencions i negociacions prohibides a funcionaris.