La policia local de Mataró ha organitzat controls aquest diumenge al matí a la platja del Varador coincidint amb l'acció en favor dels presos polítics que finalment ha consistit en una estesa de creus grogues de roba a la platja. Segons fonts de l'Ajuntament, els controls eren per buscar "objectes contundents" en general, tenint en compte que també hi havia una convocatòria de signe advers.

El CDR de Mataró havia convocat a les 8 una acció de resposta als incidents del cap de setmana passat a Canet de Mar, quan uns unionistes es van enfrontar a un grup d'independentistes que havien plantat creus de fusta a la sorra i les van arrencar.

escorcolls cotxes mataro2   324 (cedida)

L'alcalde de Mataró, David Bote, va convocar divendres la Junta de Seguretat Local. En aquesta reunió, es va decidir prohibir la plantada de creus per evitar possibles enfrontaments, tal com havia demanat el delegat del govern espanyol, Enric Millo, en una carta als alcaldes uns dies abans.

Bote explicava que la plantada de creus no estava autoritzada i ja va avançar que es desplegaria un dispositiu policial per impedir que tirés endavant l'acció.

escorcolls cotxes mataro   324 (cedida)