Una vintena d'encaputxats ha irromput a la platja de Canet de Mar per treure unes creus grogues que formaven part d'una acció a favor dels presos polítics i els exiliats, i han causat 5 ferits, entre els quals un regidor de la CUP, segons fonts policials.

El regidor és Marc Giménez, que en declaracions a TV3 ha explicat què ha passat: "Ens han agredit mentre intentàvem impedir que s'emportessin les creus". Giménez ha explicat que l'han tirat a terra i mentre un home li posava una creu al coll perquè no es pogués moure, cinc més li clavaven cops i puntades de peu. Entre les altres persones ferides hi ha una dona a qui han donat cops de creu al cap i un home de 82 anys, amb ferides al coll. El regidor de la CUP ha subratllat que entre els agressors hi ha militants de Cs i de la Falange de la comarca.

Ciutadans ha negat que entre els participants en els incidents hi hagi "ni regidors ni militants" del partit d'Albert Rivera. 

dona agressió canet @montsecandini   Twitter

Foto: @montsecandini / Twitter 

Els unionistes han arribat a la platja amb la cara tapada i equipats amb banderes de Tabàrnia i estelades, per despistar. Molts dels que han arrencat les creus grogues són ja habituals d'accions d'aquest estil, com prova el fet que l'encarregat de gravar les imatges els cridés pel nom.

Els que destrossen l'acció pels presos diuen que "no s'ha mort ningú", mentre que un grup de sobiranistes els contesta que "la democràcia espanyola sí que ha mort".

Un acció molt semblant s'ha produït a Calella de Palafrugell quan un home unionista s'ha dedicat a tirar a terra creus grogues que estaven col·locades a la platja del Port Bo. L'escena ha provocat estupefacció entre els veïns i visitants de la població costera, que no entenien per què l'individu actuava d'aquesta manera.

Un grup de ciutadans s'ha enfrontat amb l'home, que ha començat a escridassar-los. "Calla, gilipolles!", ha cridat amb fúria a una dona que li deia que no estava d'acord amb la seva acció.