L'escó que la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, va retirar al diputat de Podemos Alberto Rodríguez ha quedat buit, almenys de moment. La Junta Electoral Central (JEC) ha atorgat l'escó al següent nom de la llista electoral, Fátima González Bello, que anava de número dos, però aquesta ha declinat recollir l'acta. 

Ara la JEC haurà de cedir l'escó als següents de la candidatura, fins que algú accepti ocupar-lo, si aquest és el cas.

Fátima González Bello, que va concórrer com a número dos a la llista d'Unidas Podemos per la circumscripció de Tenerife, ha comunicat a les xarxes socials després de conèixer que la JEC ha expedit aquest dimecres la credencial, que ha decidit no agafar-la.

"Em resulta molt difícil poder ocupar el lloc del company Alberto en les circumstàncies actuals i, igualment, personalment després de quatre anys de dedicació com a regidora a l'Ajuntament de La Laguna, i un cop abandonada la política institucional, no em veig en el moment de tornar-hi”, ha detallat.

"Que no s'usurpi més"

 

González Bello, que milita a IU, ha admès que ha estat una decisió "difícil però meditada" i ha destacat que l'important ara és que "la companya o company que substitueixi Alberto tingui tot el suport possible", perquè "no s'usurpi més la representació democràtica del poble canari”.

Després d'executar la sentència contra Rodríguez que li va portar la pèrdua de l'escó, la presidenta del Congrés va informar de la seva decisió la JEC de cara a la substitució de l'ara exdiputat. En la reunió d'aquest dimecres, l'organisme arbitral ha conegut la decisió i ha activat els tràmits per nomenar la substituta.

Ara i amb la renúncia de González Bello, la Junta Electoral Central expedirà la credencial a la següent candidata, Patricia Mesa Mederos, i, si ella tampoc no acceptés, es repetiria el procés fins que algun dels candidats acceptés el lloc.

Alberto Rodríguez va manifestar diumenge en un comunicat que la seva batalla "no ha fet res més que començar" i que ho farà des de les Illes Canàries. Rodríguez va afegir la seva decepció cap als partits estatals, i va anunciar que ha encarregat la defensa de les accions judicials que emprendrà a escala internacional contra la decisió de Batet, a l'advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye.