El ja exdiputat al Congrés per Unidas Podemos, Alberto Rodríguez, ha demanat reincorporar-se a la seva feina d'abans d'entrar a la política professional: obrer industrial. Ho ha fet públic en un comunicat a través de les xarxes després de tornar a Tenerife, la seva terra. Només arribar-hi, va anunciar que trencava el seu carnet de Podemos i va acusar els seus socis de govern, el PSOE, de robar-li la seva acta. La presidenta del Congrés, la socialista Mertixell Batet, li va retirar l'escó entre molta polèmica. 

"Torno al meu curro, a la meva professió, a guanyar-me el pa i a seguir augmentant experiències vitals i lluites amb les meves companyes de la fàbrica que tant he trobat a faltar", va anunciar ahir a la nit Rodríguez, assegurant que aquesta reincorporació és quelcom que "sempre vaig dir que faria". Per això, a l’exdiputat morat aquesta li sembla una "passa fàcil, que sempre sabia que arribaria i mai ho vaig intentar esquivar". 

Poble canari 

Després del seu afer, que ha obert l'enèsima guerra entre els socis de govern enmig de tot el conflicte per la reforma de la reforma laboral i la derogació de la llei Mordassa, Rodríguez ha explicat que "mai he concebut la representació política com una manera de mantenir-me individualment costi el que costi". Amb el que és un dur missatge per aquelles persones que es mantenen en el poder durant molts anys i no el saben abandonar, el de Tenerife ha defensat tot el contrari: "Hauria de ser una etapa de generositat, de gran exposició personal que serveixi per defensar els drets i llibertat de la nostra gent i de la nostra terra".

comunicado alberto rodriguez 

En aquest sentit, des que se li va retirar l'acta de diputat, Rodríguez ha defensat per damunt de tot la sobirania de les seves Illes. Amb la seva situació, considera Rodríguez, s'ha obert un "moment històric" per a les Canàries  "Agraeixo profundament als col·lectius socials i activistes, als mitjans de comunicació i a totes les persones i organitzacions polítiques de l'esquerra canària que m'han estat emparant  i acompanyant en un dia difícil, però a la vegada històric per a la nostra terra", va apuntar a l'aeroport, on el van rebre els seus amics i votants. Ara, ha assegurat que ha tornat "a la terra, al país". 

Granet de sorra 

"Aquests quasi sis anys han estat intensos, molt complicats en molts moments, però estic orgullós de la feina feta", continua Rodríguez al comunicat, on vol deixar clar que "s'ha deixat la pell" en la seva feina i celebrar que "alguns dels drets que avui figuren al BOE tenen els granets de sorra que hem aportat amb aquest treball col·lectiu". En aquest sentit, ha demanat disculpes "pels assumptes pendents". 

Segons ha defensat Rodríguez, ara "comença un nou camí", ja que per ell això no és un adeu, sinó un "hasta lueguito". Amb tot, ha anunciat que la seva gran prioritat és revertir les "injustícies que s'han comès" amb ell i amb les persones que el van votar, que s'han quedat sense representació. Per això. Ha dit que no escatimarà amb esforços i que emprarà tots els seus recursos possibles per aconseguir-ho

"Avui soc jo, però abans hi ha hagut altres casos i tot apunta que en queden molts per venir si no frenem aquesta deriva autoritària", ha lamentat el canari. Ara, ha demanat tornar a treballar com a obrer a una fàbrica "amb moltes ganes de seguir lluitant". 

A la imatge principal, Alberto Rodríguez intervé al Congrés dels Diputats / Efe