Un any després, l'ara diputat de Más País, Íñigo Errejón, queda absolt per la justícia d'un delicte lleu de lesions pel qual se l'acusava. El jutjat d'Instrucció número 16 de Madrid ha absolt l'exmembre de Podemos d'una denúncia per haver propinat suposadament una puntada a una persona. El magistrat l'absol en concloure que després de la prova practicada al judici no ha quedat “acreditat que el denunciat propinés una puntada de peu al denunciant”.

Massa incongruències sobre el relat dels fets han acabat per tancar el cas sense que Errejón estigui acusat. Si bé el denunciant va mantenir a la vista oral que Errejón “li va clavar una puntada de peu a l'estómac”, i aquest va afirmar que en “cap moment va colpejar el denunciant”, les versions aportades pels testimonis d'un i altre “són clarament contradictòries”, afegeix el jutge, a qui tampoc han pogut ajudar per aclarir els fets les càmeres de vídeo de la zona, que “no corroboren res del que ha passat, malgrat l'intent de millora de les imatges”.

El relat dels fets

Així doncs, els fets provats de la sentència queda únicament acreditat que el 2 de maig de 2021, a les 22.50 hores, quan Iñigo Errejón caminava per un carrer de Madrid en companyia de diverses persones, va ser abordat pel denunciant, que li va sol·licitar fer-se una fotografia junts. El denunciat, en aquest cas Errejón, es va negar, el denunciant va insistir i es va produir una discussió entre ells. A continuació, cadascú va seguir el seu camí i amb posterioritat, el denunciant va trucar al telèfon d'emergències de Policia Nacional 091 per denunciar que Errejón li havia agredit propinant-li una puntada de peu. Després va interposar denúncia a la comissaria de Madrid-Centro. Aquest "posteriorment" són tres dies després i en una visita mèdica que no tenia res a veure amb la suposada agressió.

El comunicat que ha remès el jutjat especifica: “La prova practicada –afegeix el magistrat que signa la sentència-, no ha evidenciat com es van produir els fets, si van ser com assenyala el denunciant o si ho van ser com assenyala el denunciat. Tan sols resulta provada la petició de la foto pel denunciant, la negativa del denunciat i la discussió posterior entre ells”. Tampoc aclareixen gran cosa els informes mèdics units a les actuacions, ja que “no evidencien l'existència de cap conseqüència mèdica derivada de la suposada puntada de peu. És més, el denunciant, tal com reconeix a la seva declaració, no va anar a urgències fins a tres dies després i ho va fer aprofitant que tenia temps lliure entre unes anàlisis clíniques i la visita al metge especialista que tracta la seva malaltia”.

Així doncs, el jutge també recorda que "com assenyala el Tribunal Suprem, la presumpció d'innocència obliga a partir com a premissa en el raonament de la innocència de l'acusat. I per la seva banda, no obliga a dubtar, sinó a absoldre quan valorada tota la prova persisteixen dubtes sobre la culpabilitat”, cosa que és el cas, motius pels quals el jutge decideix absoldre l'acusat. Ara, el denunciant li queda una darrera via. Contra aquesta resolució pot interposar recurs d'apel·lació davant l'Audiència Provincial de Madrid.