Finalment, Íñigo Errejon ha declarat davant els jutjats pel cas de la puntada de peu a un veí de Lavapiés. El líder de Más País ha negat avui en seu judicial la versió del home que el va denunciar per haver-li donat un cop de peu, defensant que l'únic que va fer va ser apartar-li el braç i en cap cas agredir-lo: "Jo no li he clavat una puntada de peu a ningú en la meva vida", ha defensat. Errejón estava citat a declarar com a presumpte culpable d'un delicte lleu de maltractament i la Fiscalia Provincial de Madrid ha demanat que es dicti sentència absolutòria, considerant que "no ha quedat acreditat que hagi estat autor d'un delicte lleu de maltractament", només que tots dos es van trobar la matinada del 2 de maig.

El primer a declarar ha estat el denunciant, que ha ratificat el que va denunciar la mateixa nit davant la policia. Després d'haver fet un repàs dels fets, que van tenir lloc en plena campanya electoral per les eleccions a la Comunitat de Madrid que va guanyar Isabel Díaz Ayuso i on la candidata del partit d'Errejón, Mónica García, va superar el PSOE i va quedar segona. L'home en qüestió, que segons la seva versió dels fets passejava pel barri amb un amic i el seu gos quan va veure el polític, a qui va demanar una foto. L'home, que s'ha identificat com a votant de dretes en altres ocasions, en el mateix judici ha dit que vota al Partit Popular, ha justificat que ja tenia una foto amb Juan Carlos Monedero, un dels fundadors de Podemos. Va ser llavors quan Errejón li hauria negat la foto i a més, li hauria donat un cop de peu. Com ja ha anat fent reiteradament abans del judici, el de Más País ho ha negat tot: "Li retiro braç, perquè em sembla molt ofensiu que una persona a qui li has dit que no unes quantes vegades et digui 'vinga rojillo'". Abans d'entrar als jutjats, Errejón ja ha advertit que tot plegat era un error: "He estat víctima d'una mentida", ja que el testimoni d'aquest home s'ha difós a través d'OKDIARIO, el mitjà ultra dirigit per Eduardo Inda. 

El denunciant, votant del PP

El denunciant ha assegurat tot el contrari. Segons ell, Errejón li va negar la foto i li va donar un cop de peu, que li va provocar un "dolor molt gran", ha apuntat, explicant que a partir del que havia passat li va demanar al seu amic que l'acompanyava durant el passeig que truqués a la Policia. Aquest home ha denunciat que com a resultat de la presumpta agressió, va haver de aturar el seu tractament contra el càncer que patia. A més, ha negat que es dirigís al diputat amb insults o de males formes, assegurant que no té cap mena d'animadversió contra el polític. El que sí que ha reconegut, però, és que ha publicat diverses piulades a Twitter en contra seva. Això, però, no el converteix en una persona d'ultradreta, ha dit, i ha estat llavors quan ha confirmat que és del PP.

Aquella nit, ha explicat el polític, va sortir amb alguns amics en un bar madrileny fins a les 22:30, ja que per la pandèmia els locals tancaven a aquesta hora. A la sortida, quan ja era al carrer va veure com se li acostaven dos homes. "El més baixet em diu: "Home, Errejón, "Errejón, fem-nos una foto"". Ell s'hi va negar, "perdonem, ha estat una campanya llarguíssima. Me n'he d'anar", assegura que li va dir. Segons ha detallat al jutjat, sempre es fa fotos amb tothom, però que aquest senyor li seguia insistint, fet que el va fer sentir incòmode. Va ser llavors quan li va dir "Vinga, rojillo, fes-te una foto amb mi". El denunciant, segons el diputat, es va començar a enfadar molt: "El meu amic em diu, anem-nos-en, i jo em molesto amb ell, perquè a sobre me n'he d'anar jo", exposa, insistint que mai no el va agredir. 

Cap agent ho va veure 

Davant aquestes declaracions, el Fiscal ha demanat sentència absolutòria en el marc del judici que s'ha celebrat aquest divendres als Jutjats de Plaça de Castilla després que el 25 de gener passat se suspengués la vista oral perquè el Ministeri Públic va veure "vulnerat el principi d'imparcialitat objectiva" en ser la jutgessa que jutja la mateixa que va dirigir la investigació. La Fiscalia ha estimat que de l'escoltat el "únic" que ha quedat clar és que tots dos van coincidir al barri madrileny de Lavapiés la nit del 2 de maig. "En cap cas ha quedat acreditat que aquesta puntada de peu s'hagi produït", ha dit durant la lectura de les conclusions del Ministeri Públic. A més, ha subratllat que "cap dels agents policials va veure el que va passar".