Ernest Maragall, candidat a l'alcaldia d'ERC a Barcelona, ha decidit prendre mesures contra els cartells despectius sobre la malaltia d'Alzheimer que pateix el seu germà, Pasqual Maragall, i que van aparèixer el dimecres a la nit en diferents llocs de la ciutat. Aquest diumenge al matí s'ha fet públic que Maragall finalment ha pres la decisió de presentar una denúncia als Mossos d'Esquadra, en l'àmbit personal més que a través del partit. Alguns dels cartells, que deien "Fora l'Alzheimer de Barcelona" i apareixien fotos d'Ernest i Pasqual Maragall, encara eren visibles el dissabte al matí a la Plaça Espanya, malgrat l'ordre de l'ajuntament de retirar-los.

Segons han informat el diari Ara i RAC1, en la denúncia, que només inclou la declaració de Maragall, s'explica que hi va haver testimonis que van retreure als homes que penjaven els cartells en una de les oficines del partit. No obstant això, la queixa no va dirigida contra ningú en particular, sinó més aviat contra el mateix acte. Tant els Mossos, que estan investigant el cas, com la Guàrdia Urbana, estan examinant les imatges de les càmeres de seguretat de la seu d'ERC al carrer Calàbria, així com les dels negocis veïns. Els Mossos han declarat que la investigació està dirigida per la Unitat Central de Crims i Discriminació de l'odi. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els líders dels grups municipals han expressat la seva solidaritat amb Pasqual Maragall i han condemnat unànimement aquesta campanya anònima.

Maragall es va pronunciar sobre els ofensius cartells que atacaven un tema personal de l'alcaldable d'ERC. En declaracions el divendres a RAC1, Ernest Maragall ja va obrir la porta a denunciar aquests fets, una idea que s'ha materialitzat aquest diumenge. Maragall va assegurar que estava "més impressionat amb el fet que hi hagi algú que faci política d'aquesta manera". En aquest sentit, va afirmar que "algú ho ha dibuixat, ho ha escrit i algú ho ha penjat". El candidat d'ERC va defensar que no és només una ofensa per al seu germà, ni tan sols per a ell mateix, sinó també "per a tots els malalts d'Alzheimer. Tots els adjectius són evidents i sobrants".

Quan va ser preguntat sobre si sospita que algun partit polític estigui darrere de l'atac, Maragall no va contestar explícitament, però va assenyalar que "algú ho ha autoritzat" i que espera tenir sospita de qui és. Maragall va denunciar que "algú ha decidit fer política així i ha pensat que podria aconseguir un desprestigi, una humiliació i una desqualificació amb l'Alzheimer. És una violència política explícita". "La ràbia i la indignació em farien dir coses més fortes. Podria haver-hi accions com a partit polític, i en l'àmbit personal", afirmava divendres, una idea que finalment s'ha materialitzat aquest diumenge en una denúncia. Amb tot, el candidat d'ERC va reprovar que "algú que vol fer mal a la memòria de Pasqual Maragall només es pot fer mal a ell".