L’Ajuntament de Barcelona ha ordenat retirar els cartells ofensius sobre l'Alzheimer del president Pasqual Maragall i l'alcaldable de Barcelona, Ernest Maragall, amb el lema 'Fora l'Alzheimer de Barcelona', en al·lusió a la malaltia que pateix l'exalcalde i president. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha mostrat el seu rebuig cap a aquesta campanya "menyspreable que fomenta l’estigma cap a les persones amb Alzheimer i les seves famílies". L'alcaldessa ha explicat a través del seu canal de Telegram que l'Ajuntament de Barcelona va fer retirar els cartells aquest dijous a primera hora del matí. "No permetrem que l’odi enfangui el debat polític", ha reblat la batllessa catalana. 

Cartells contra Pasqual i Ernest Maragall

Diversos cartells despectius contra l'Alzheimer amb la imatge de Pasqual i Ernest Maragall van aparèixer aquest dijous davant de seus d'ERC a Barcelona. Els cartells amb el text 'Fora l'Alzheimer de Barcelona', estaven als voltants de les seus d'ERC del carrer Calàbria i de Consell de Cent, així com a la parada de l'Airbus de plaça Catalunya, davant de El Corte Inglés, i en uns arbres de Les Corts. Ernest Maragall va expressar la seva opinió a través de Twitter lamentant que "algú confon política i joc brut".

Els republicans segueixen investigant l'autoria dels fets a partir de les càmeres presents a les zones on han aparegut els cartells, i no descarten emprendre accions legals, tot i que, ho han d'acabar d'estudiar. Segons han explicat fonts d'ERC, van tenir constància de l'existència dels cartells aquest dimecres cap a les nou de la nit, quan van rebre una primera fotografia de militants que s'hi havien topat. Cap a quarts de dotze de la nit en van rebre una altra, i durant la jornada de dijous van continuar rebent dels diversos indrets de Barcelona on han aparegut. 

Ofensa per a tots els malalts d'Alzheimer

A més, el candidat d'Esquerra a les eleccions municipals de Barcelona ha tornat a condemnar els fets en declaracions aquest divendres a Rac1 i ha insistit que els cartells no només són una ofensa per al seu germà, ni tan sols per a ell mateix, sinó també "per a tots els malalts d'Alzheimer. Tots els adjectius són evidents i sobrants".  Maragall ha denunciat que "algú ha decidit fer política així i ha pensat que podria aconseguir un desprestigi, una humiliació i una desqualificació amb l'Alzheimer. És una violència política explícita". En aquest sentit, ha lamentat que "si el que buscaven era notorietat l'han aconseguit. Igual venen d'altres capitals, com altres coses, però en tot cas és a prop, i nosaltres hem de ser qui ho detecti, i que ho denunciï", ha afirmat.

Per la seva banda, el conseller de l'Interior, Joan Ignasi Elena, ha titllat de "fastigós" el cartell amb les imatges dels germans Maragall. "És fruit de l'odi i de la persecució al diferent. Tot el suport al president i alcalde Pasqual Maragall i a l'exconseller Ernest Maragall. Està aguantant el que no hi ha dret que aguanti", ha afegit des del ple del Parlament.