Diversos cartells despectius contra l'Alzheimer amb la imatge de Pasqual i Ernest Maragall han aparegut aquest dijous davant de seus d'ERC a Barcelona. Els cartells porten el text "Fora l'Alzheimer de Barcelona", en al·lusió a la malaltia que pateix l'exalcalde i president. Els cartells, que no estan signats, han aparegut al voltant de les seus de Calàbria i de Consell de Cent d'ERC, així com al Casal de l'Eixample. A banda, fonts del partit han indicat que també tenen constància de la presència del mateix cartell a la parada de l'Airbus de plaça Catalunya, davant del Corte Inglés, i a uns arbres de les Corts.

Ernest Maragall ha expressat a Twitter la seva opinió sobre el fet, tot lamentant que "algú confon política i joc brut". Per al candidat republicà, "la figura d'en Pasqual (patrimoni de tots i el millor alcalde) està per sobre d'atacs indignes". També ha considerat que els malalts d'Alzheimer són "infinitament més dignes que els autors de l'ultratge". I ha indicat: "Actuarem en conseqüència". Els republicans han apuntat que s'està investigant l'autoria dels fets a partir de les càmeres presents a les zones on han aparegut els cartells, i no descarten emprendre accions legals.

El candidat de Junts a l'alcaldia, Xavier Trias, s'ha solidaritzat amb els Maragall. "Una acció carregada d'indignitat, que em fa fàstic. La meva condemna i rebuig a aquest atac impresentable i tota la solidaritat amb el president Maragall, i l'Ernest Maragall", ha afegit.

També s'ha pronunciat la vicepresidenta del Parlament, Alba Vergés. "Atacar l'Ernest Maragall i ERC utilitzant una malaltia com l'Alzheimer que pateix el seu germà i qui fou alcalde de Barcelona és menyspreable i fora de lloc. No s'hi val tot! No!", ha indicat.

El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, també ha denunciat aquest "atac repugnant" que considera que reflecteix "molt de la baixesa moral de qui el duu a terme". Collboni a través d'un missatge a Twitter, ha mostrat el seu suport "a l'alcalde Pasqual Maragall, de l'Ernest Maragall i de tots i totes les afectades d'alzheimer i els seus familiars". 

L'alcaldable de Ciutadans per Barcelona, Anna Grau, ha advertit que "Barcelona sencera ha d'actuar en conseqüència, i ho farà. Ho farem". En un missatge a les xarxes ha demanat fer pinya "contra la púrria i la misèria política i humana. Una abraçada immensa a tota la família Maragall".

Per la seva banda, el regidor portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Jordi Coronas, ha afirmat també en una piulada que hi ha "línies vermelles que mai s'haurien de creuar, ni en política, ni en la vida". A parer de Coronas, el fet demostra "la baixesa moral de qui les creua sense cap mena d'escrúpol". "Cal emprendre accions legals. Hi ha coses que no poden quedar impunes", ha afegit. Per la seva banda, la regidora d’ERC Gemma Sendra ha indicat que “hi ha gent menyspreable, sense escrúpols, sense ètica ni dignitat”, mentre que la també regidora Eva Baró ha qualificat els cartells de “joc brut, roí i miserable”.

Els republicans van tenir constància dels cartells ahir a les nou de la nit, quan van rebre una primera fotografia de militants que s'hi havien topat. Cap a quarts de dotze de la nit en van rebre una altra, i durant el dia d'avui n'han continuat rebent dels diversos indrets de Barcelona on han aparegut els cartells.

Ernest Maragall és el cap de llista d'ERC a Barcelona a les pròximes eleccions municipals, que se celebraran el 28 de maig.