L'alcaldable d'ERC per Barcelona, Ernest Maragall, ha parlat sobre els cartells despectius contra l'Alzheimer que van aparèixer la tarda de dijous a l'entorn de les seus de Calàbria i de Consell de Cent, així com al Casal de l'Eixample, on apareixien les fotos d'Ernest i Pasqual Maragall amb el lema 'Fora l'Alzheimer de Barcelona'. En declaracions aquest divendres a RAC1, Ernest Maragall ha obert la porta a denunciar aquests fets, tot i que ha assegurat que "estic més impressionat amb el fet que hi hagi algú que faci política d'aquesta manera". En aquest sentit, ha afirmat que "algú ho ha dibuixat, ho ha escrit i algú ho ha penjat". El candidat d'ERC ha defensat que no és només una ofensa per al seu germà, ni tan sols per a ell mateix, sinó també "per a tots els malalts d'Alzheimer. Tots els adjectius són evidents i sobrants". 

"Violència política explícita" 

Ernest Maragall ha reconegut que han d'acabar d'estudiar si denuncien els fets davant dels Mossos d'Esquadra, encara que lamenta que acabaran argumentant que "no hi ha un delicte, només hi ha mal gust". En aquest sentit, ha assegurat que denunciar els fets és feina de la societat, de la classe política i dels mitjans de comunicació. "Si el que buscaven era notorietat l'han aconseguit. Igual venen d'altres capitals, com altres coses, però en tot cas és a prop, i nosaltres hem de ser qui ho detecti, i que ho denunciï", ha afirmat.

Preguntat sobre si sospita que algun partit polític estigui darrere de l'atac, Maragall no ha contestat explícitament, però ha assenyalat "algú ho ha autoritzat" i que espera tenir sospita de qui és. Malgrat que ha denunciat que "algú ha decidit fer política així i ha pensat que podria aconseguir un desprestigi, una humiliació i una desqualificació amb l'Alzheimer. És una violència política explícita". Pel que fa a la possible gravació de les càmeres de seguretat de la seu d'ERC als atacants, Maragall ha afirmat que no té dades, encara que ha remarcat que està en fase de digerir i reaccionar amb prudència. "La ràbia i la indignació em farien dir coses més fortes. Podria haver-hi accions com a partit polític, i a nivell personal". Amb tot, el candidat d'ERC ha reprovat que "algú que vol fer mal a la memòria de Pasqual Maragall només es pot fer mal a ell". Per últim, ha afirmat que ha rebut molts missatges de suport. 

Investiguen l'autoria dels fets

Els republicans van tenir constància de l'aparició dels cartells el dimecres a la nit, en rebre una primera fotografia de militants que s'hi havien topat. Cap a quarts de dotze de la nit en van rebre una altra, i durant dijous van continuar rebent dels diversos indrets de Barcelona on ha aparegut. És per aquesta raó que estan investigant l'autoria dels fets a partir de les càmeres presents a les zones on han aparegut els cartells, i no descarten emprendre accions legals.

El regidor portaveu del partit a l'Ajuntament, Jordi Coronas, va afirmar en una piulada a Twitter que hi ha "línies vermelles que mai s'haurien de creuar, ni en política, ni en la vida". A parer de Coronas, el fet demostra "la baixesa moral de qui les creua sense cap mena d'escrúpol". I acaba: "Cal emprendre accions legals. Hi ha coses que no poden quedar impunes". Molts altres polítics van mostrar el seu suport cap a Ernest i Pasqual Maragall a través de les seves xarxes socials.