Més enllà del que succeïa dalt de l'escenari, on, amb el decorat de La Bohème de fons, Pedro Sánchez ha anunciat que el Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts els indults com a primer pas d'una nova etapa de concòrdia, l'interessant de l'acte del Liceu era parar la vista al pati de butaques. Entre el públic, una cara ha fet saltar la sorpresa, la d'Ernest Benach, més després que la setmana passada els membres del Govern de la Generalitat i la presidenta del Parlament fessin pública la seva plantada a Sánchez

ernest benach javier pacheco liceu   sergi alcazar
Ernest Benach arriba a l'acte de Pedro Sánchez al Liceu, al costat de Javier Pacheco / S. Alcàzar

L'exdirigent d'ERC, que va ser president del Parlament entre els anys 2003 i 2010, durant l'etapa dels tripartits, s'ha assegut a la segona fila de la platea, just al costat de l'expresident de la Generalitat José Montilla. 

Motius professionals

Consultat per ElNacional.cat, l'expresident de la cambra catalana afirma que la seva assistència a la conferència del president espanyol respon exclusivament a "motius professionals" i que no té a veure amb el seu càrrec institucional, malgrat que protocol l'hagi situat en una posició destacada. Segons explica el mateix Benach a aquest diari, ha anat a l'acte perquè l'empresa on treballa va ser convidada per la Moncloa.

La companyia es diu Vinces Consulting i té seu a Madrid, Brussel·les, Portugal, Itàlia i Barcelona. Des de fa un mes, ell és el director de l'oficina de Catalunya. El CEO de l'empresa li va demanar si podia assistir-hi com a representant de Vinces i ell, assegura, va acceptar. 

Benach, que ha estat fotografiat a l'arribada al Gran Teatre del Liceu al costat del secretari general de CCOO, Javier Pacheco, insisteix que de cap manera la seva presència a l'esdeveniment es pot llegir en clau institucional. Recorda, en aquest sentit, que fa onze anys que és fora de la política. 

Preguntat per si no s'esperava que la seva assistència generés rebombori en el context actual, Benach assenyala, reconeixent una certa ingenuïtat, que no s'ho havia arribat a plantejar.