Una reduïda delegació d'ERC té previst viatjar a Brussel·les per reunir-se amb el líder de Junts per Catalunya (JuntsxCat), Carles Puigdemont, i escoltar la fórmula que proposa per a la seva investidura com a president de la Generalitat. Fonts republicanes han explicat que aquest cap de setmana poden produir-se contactes a Barcelona i a Brussel·les, ja que la comunicació entre JuntsxCat i ERC és "permanent".

Aquests contactes inclourien l'enviament d'una delegació d'ERC a terres belgues "únicament" amb la finalitat de "rebre la proposta de Puigdemont per ser investit". Les fonts d'ERC consultades han assegurat "desconèixer" quina és la fórmula que vol posar sobre la taula Puigdemont; un pla que, insisteixen, tampoc els va ser facilitat abans del ple d'investidura previst per al dimarts passat i que finalment va decidir ajornar el president del Parlament, Roger Torrent.

Segons aquestes mateixes fonts, correspon a JuntsxCat plantejar una "fórmula efectiva per a una investidura de veritat", per la qual cosa ERC està esperant que els sigui transmesa. Per a ERC, no té sentit negociar àrees de govern sense conèixer la via per la qual Puigdemont pretén ser elegit "de manera efectiva i per formar govern" i permetre que "els consellers puguin començar a signar decrets i a treballar de veritat".

La "predisposició" d'ERC per assolir un acord "ha estat, és i serà total", assenyalen fonts republicanes, que declinen plantejar com seria una investidura simbòlica de Puigdemont, ja que "correspon al president Puigdemont i a JuntsxCat dir com pensen fer una investidura que tingui efectes jurídics i es pugui formar govern".