ERC no vol deixar passar l'escàndol de la fortuna saudita de Joan Carles I a Suïssa, encara que hagi coincidit amb la crisi del coronavirus. Per això aquest dilluns ja va anunciar que buscaran vies per investigar-lo al Congrés, juntament amb la resta de partits nacionalistes i Podemos, i aquest dimarts ho han portat a la UE. L'eurodiputada Diana Riba ha registrat una bateria de preguntes on demana a la Comissió Europea investigar el cas i també es qüestiona si en tenia coneixement l'exministre Josep Borrell, ara cap de la diplomàcia europea. 

En aquest sentit, Riba recorda que la informació revelada sobre el rei emèrit assegura que tenia negocis ocults amb l'Aràbia Saudita, a través de l'adjudicació del tren d'alta velocitat a la Meca a diverses empreses espanyoles, i apunta també a un possible delicte de blanqueig de capitals. Per aquest motiu, pregunta a la Comissió si investigarà si aquests fets infringeixen la legislació europea sobre el blanqueig de capitals i també si analitzarà que Espanya hagi implementat "correctament aquesta legislació". 

La cosa, però, no acaba aquí. Riba també apunta a Borrell i pregunta si l'actual alt representant de la UE "coneixia les relacions de Joan Carles de Borbó amb l'Aràbia Saudita" en el seu paper d'exministre d'Exteriors d'Espanya. 

 

Les 5 mentides, mitges veritats i enganys al comunicat de Felip VI admetent frau