Després que JxCat i la CUP hagin deixat oberta la porta a investir Carles Puigdemont, ERC ha refredat aquesta possibilitat. “El mateix advocat de Puigdemont ha dit que la seva prioritat és la seva defensa personal”, ha defensat el portaveu republicà Sergi Sabrià aquest dilluns, que ha evitat mullar-s'hi. “Ara mateix la nostra prioritat és que surti en llibertat”, ha insistit

En aquest sentit, Sergi Sabrià ha assenyalat que la majoria independentista ha registrat de manera conjunta dues propostes de resolució que pretenen defensar els drets de tots els diputats, també els que es troben a la presó o l’exili.  “L’ONU ens dona la raó i per tant prenem la iniciativa”, ha defensat, en referència a la resolució que insta mesures cautelars per garantir els drets de Jordi Sànchez. Ha evitat donar més detalls de possibles noms per a la investidura.

Sabrià ha apuntat que des d’ERC estan en permanent contacte amb l’entorn de Puigdemont i “amatents” a la seva situació judicial. No obstant això, ha reiterat la necessitat d’un Govern efectiu “com més aviat millor”. Ha explicat que els contactes amb JxCat són “permanents".

Sobre l’anunci de la CUP diumenge, que va assegurar que estava disposada a entrar a la Mesa per investir Puigdemont, el portaveu d’ERC ha assegurat que és “positiu” que tothom s'hi vulgui implicar, però ha recordat que la majoria republicana en aquest òrgan ja hi és amb JxCat i ERC.

Finalment, pel que fa al front unitari que vol construir el president Roger Torrent, Sabrià ha defensat que “cal una resposta conjunta tan àmplia com altres vegades”, posant com a exemples l’escola catalana, el 'no' a la guerra, el rebuig als atemptats de l’11-M o la sentència de l’Estatut.

Aquesta ha estat l'última roda de premsa de Sabrià com a portaveu, on ha estat acompanyat per l'exdiputada Marta Vilalta, que li agafarà el relleu. Forma part del procés de renovació de la cúpula republicana, com l'ascens de Pere Aragonès.