La secretària general adjunta d'ERC i portaveu del partit, Marta Vilalta, ha titllat d'"absurds" els debats dins de l'independentisme que "només busquen desgastar en lloc de construir". "Quan anem a mirar-nos de reüll per desgastar-nos o acusem el company de viatge, aleshores no som gens atractius", ha advertit aquest dilluns en una roda de premsa telemàtica.

Segons la portaveu, "hi ha un fals debat entre confrontació i diàleg. L'adversari comú és l'Estat i la causa general". També ha remarcat que "calen complicitats i abonar el diàleg, la mobilització, defensa de les institucions i internacionalització per aconseguir la república catalana".

Vilalta ha respost així al president de la Generalitat Carles Puigdemont, que la setmana passada va defensar la confrontació amb l'Estat com a "única via transitable, realista i sense falses il·lusions" i va menystenir l'aposta pel diàleg que ha emprès ERC. "L'adversari és l'Estat i això de vegades alguns ho volen oblidar per pur càlcul electoralista", ha replicat Vilalta.

En aquest context, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va assenyalar dissabte que la negociació i el diàleg han de ser igual d'intel·ligents que la confrontació. Aragonès va reclamar una "estratègia compartida" entre les diferents forces independentistes i va reivindicar "el potencial extraordinari" que té el sobiranisme a Catalunya.