Els líders d'Esquerra també han reaccionat al suplicatori de l'Eurocombra contra els tres eurodiputats independentistes, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Un dels primers en pronunciar-se des de twitter ha estat Oriol Junqueras: "Estem amb vosaltres Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí! No esteu sols en aquesta batalla judicial, seguim i guanyarem la injustícia!".

L'encara vicepresident en funcions, Pere Aragonès, es mostra optimista amb la via legal europea que comença a partir d'ara: "Tot el suport, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí! Avui és només el principi d’una nova batalla judicial que estic convençut que tornarem a guanyar, com ja ha passat en tots els tribunals europeus que han vist la repressió de l’Estat i han tret la raó al Suprem. Una abraçada". 

En representació parlamentària, el seu president, Roger Torrent, ha començat amb les mateixes paraules que Aragonès: "Tot el suport Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Amb la decisió de l’Europarlament no s’acaba res, la lluita pels drets i les llibertats continua als tribunals europeus. Organitzar un referèndum no és delicte, és democràcia".

Per la seva banda, la consellera de Justícia, Ester Capella, considera que retirar la immunitat als tres eurodiputats trenca amb la voluntat de les urnes: "Amb el president Carles Puigdemont i els consellers Clara Ponsatí i Toni Comín. La immunitat és la garantia de respecte pel vot de la ciutadania. La lluita contra la injustícia i per la defensa de la llibertat continua! Mai ens rendirem".

Qui també havia estat eurodiputat, Raül Romeva, confia en el desenllaç final favorable als interessos dels independentistes: "Tota l'estima i suport, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. El camí és més llarg i difícil del que voldríem, però ens durà a la llibertat, no en tingueu cap mena de dubte. Hi som i hi serem!".

I qui actualment és eurodiputada per Esquerra, Diana Riba, lamenta la vulneració de la llibertat que s'ha viscut al Parlament Europeu: "Han imposat la raó d'Estat per sobre de la justícia, la democràcia i els interessos generals de la Unió Europea com a espai de defensa dels drets fonamentals. I així i tot, no han convençut ni convenceran. Seguim la lluita".

També l'eurodiputat republicà Jordi Solé ha denunciat que es tracta de "400 vots que permeten que l'Estat espanyol continuï la persecució judicial a l'independentisme, però no aconseguiran aturar la democràcia"

 

Fotografia: imatge de recurs d'Oriol Junqueras