ERC, PSOE i Podemos han carregat contra Ciutadans per atiar en conflicte a Catalunya, després que aquest dimecres al matí, el seu líder, Albert Rivera, i Inés Arrimadas hagin retirat llaços grocs a Alella

Al costat de Trump i Le Pen

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha col·locat Albert Rivera a "l'extrema dreta", al costat del president americà, Donald Trump, i de Marine Le Pen, a la vegada que ha considerat Ciutadans com un "partit fake" i els ha animat a "retirar plaques franquistes" en lloc de llaços grocs alhora que ha assegurat que li agradaria que Rivera també "s'enfadés" per "plaques o creus franquistes".

Rufián, en declaracions al Congrés, ha assegurat que que els llaços grocs molesten perquè són un "mirall i un record" dels presos polítics, "empresonats per un referèndum".  

El diputat republicà no ha volgut valorar les declaracions de Rivera a Alella ni el fet que s'hagi sumat a la retirada de llaços grocs perquè opina "el mateix" sobre el líder de Cs que sobre Trump o Le Pen, " a l'extrema dreta no se l'ha de discutir, sinó combatre-la i guanyar-la".

El PSOE aposta per "temperar els ànims"

Per la seva part, el portaveu del PSOE al Senat, Ander Gil, ha acusat ciutadans "d'animar el conflicte" a Catalunya en sumar-se a la retirada de llaços grocs i ha apostat per "temperar els ànims". 

Gil ho ha afirmat en declaracions a la Cambra Alta espanyola i ha assegurat que "l'ecosistema de la supervivència" de la formació liderada per Rivera "és el conflicte" i que "l'alimenta constantment" . Alhora ha valorat que no sap com sobreviuran algunes formacions polítiques quan "s'acabi el conflicte".

El senador socialista també, ha assegurat que el govern espanyol i el PSOE aposten amb les institucions catalanes i per "la normalització democràtica" perquè a Catalunya passi a parlar-se "d'altres assumptes" com l'ocupació i els serveis públics.

Podemos demana a Rivera "que no fiqui més llenya al foc"

La portaveu adjunta d'Unidos Podemos al Congrés, Ione Belarra, ha demanat a Rivera "que no fiqui més llenya al foc" posant-se a treure llaços grocs dels carrers de Catalunya, tal com ha fet avui a Alella. Belarra ha assegurat en declaracions a La Sexta que "li produeix una absoluta tristesa" la manera com alguns partits aviven el conflicte".

En les mateixes declaracions, Belarra ha assenyalat que la "tensió és insostenible" per culpa de la gestió del PP amb Catalunya i que Ciutadans està "avivant el foc" pels llaços grocs. Alhora, ha definit els llaços com "una expressió d'un fet legítim" que està garantint la "llibertat d'expressió"