2,6 punts de diferència. ERC torna a imposar-se al PDeCAT al Congrés i guanya 0,9 punts respecte a l'enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) de l'abril, mentre que els segons perden 0,4 punts i queden per darrere d'En Comú Podem.

Tot i que d'aquestes dades no es desprèn quin seria el resultat total de les eleccions espanyoles a Catalunya, ja que no es diferencia entre el PSOE i el PSC, el PP i el PP català o Ciudadanos i Ciutadans, sí que es veu com la primera força catalana seria ERC, seguida d'En Comú Podem i, finalment, del PDeCAT.

D'aquesta manera, els republicans s'emportarien un 3,9% dels vots, mentre que els comuns es quedarien amb un 2,6% i els demòcrates amb un 1,3%. 

Mentrestant, a nivell global de tot l'Estat, l'efecte Sánchez ha disparat el PSOE en la primera enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) després de la moció de censura a Mariano Rajoy. El PSOE amb 29,9 punts d'estimació de vot queda gairebé 10 punts per damunt de PP i Cs que empaten amb 20,4 punts, mentre que Unidos Podemos es queda enrere i n'aconsegueix només 15,6 si s'hi sumen les confluències.