A les files d'Esquerra Republicana la impaciència va en augment. Fa dies que esperen que Junts per Catalunya respongui al document que van traslladar-los el cap de setmana passat, en la qual detallaven una proposta d'acord global per formar govern. Per no quedar-se de braços creuats, els republicans han mogut fitxa i des d'avui mateix han convocat la militància per explicar la lletra petita de les converses i el contingut de l'oferta plantejada a Junts. 

El partit ha convocat una ronda de tretze assemblees arreu del territori durant les quals s'exposarà l'estat de la negociació amb l'espai de Puigdemont, així com l'acord subscrit amb la CUP fa tres setmanes. La previsió és que hi participin 9.700 persones. Els conclaves arrenquen avui al Penedès i acabaran el dia 21 a Barcelona, el Baix Llobregat i l Vallès Oriental.

Segons argumenta la formació en un comunicat, l'objectiu és compartir informació amb les bases i escoltar quin és el seu punt de vista sobre l'evolució de les converses. 

Sense notícies de Junts

Fonts d'ERC lamenten a ElNacional.cat que aquest dijous fa ja vuit dies que no hi ha cap reunió quan ells han mostrat reiteradament, diuen, la seva voluntat per veure's i treballar. Així mateix, constaten que des de la nit electoral, de la qual ja han passat dos mesos, no s'ha avançat prou en programa i gens en com ha de ser l'estructura del nou executiu. Responsabilitzen Junts del bloqueig i denuncien que hagi posat "línies vermelles". És més, neguen que al llarg d'aquesta setmana s'hagin intercanviat més propostes, com ha anunciat Junts en un comunicat

En qualsevol cas, des d'ERC confirmen a aquest diari que aquest dijous els junters els han traslladat la seva voluntat de reunir-se aquesta setmana. 

Des de dissabte passat, els dirigents d'ERC han redoblat la pressió sobre Junts, amb compareixences públiques de les seves primeres espases. El mateix Pere Aragonès ha afirmat recentment que no hi ha motius per demorar més el pacte i la seva investidura

A la imatge principal, Junqueras i Aragonès en un míting de campanya. / EFE