Esquerra Republicana ha celebrat aquesta tarda una sessió extraordinària del seu consell nacional per ratificar formalment les llistes a les eleccions espanyoles del 26-J. Repeteixen, com ja s'havia avançat fa unes setmanes, els mateixos noms al capdavant tant pel Congrés dels Diputats com pel Senat.

Les llistes són pràcticament igual que les que es van presentar el 20D. Els principals canvis han estat en el sisè lloc de la llista per Barcelona, on hi anava la Mirella Cortés, ara senadora per designació parlamentària, que ha estat substituïda per Carolina Telechea; i en el sisè lloc de la llista per Girona, on Jordi Viñas, alcalde de Salt, substituirà David Mascort.

En la intervenció en obert davant la militància, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha donat per fet que l'independentisme guanyarà les eleccions del mes de juny.

"Fa molt de temps que l'independentisme guanya a les urnes i ho tornarà a fer el 26-J", ha assegurat. En aquest sentit, Rovira ha reiterat que quan els independentistes veuen una urna "ens hi llancem de cap". 

De fet, la republicana ha volgut deixar clar el que no farà Esquerra Republicana a Madrid. "Hi ha qui pensa que anem a Madrid per demanar permís per enèsima vegada, per lluitar contra la pobresa energètica, el frau fiscal...però aquesta vegada no se'n sortiran, s’ha acabat anar a demanar permís", ha etzibat. 

Precisament, ha recordat que si alguna vegada s'ha arribat a algun acord amb el govern espanyol, "mai s'ha complert". "Nosaltres avancem, estem construint la República, posant per davant els interessos de la gent i començant per aquells que més ho necessiten", ha dit. I ha afegit que "d’això van les eleccions del 26-J".