ERC i EH Bildu demanen explicacions de Fernando Grande-Marlaska. Els grups independentistes al Congrés dels Diputats volen que comparegui el ministre de l'Interior en funcions per saber quines mesures disciplinàries adoptarà el seu ministeri "en relacions als pronunciaments públics dels caps de la Guàrdia Civil, Félix Vicente Azón y Pedro Garrido, en la celebració de la Patrona de l'institut a Sant Andreu de la Barca".

 

En l'escrit registrat aquest mateix dijous, els grups d’ERC i EH Bildu sol·liciten la convocatòria de la Diputació Permanent del Congrés perquè comparegui de forma urgent el ministre de l’Interior en funcions i doni explicacions.

La polèmica sobre el discurs pronunciat ahir pel cap de la Guàrdia Civil, Pedro Garrido, va provocar que la direcció política i caps dels Mossos marxessin de l'acte de celebració de la patrona del cos a la caserna de Sant Andreu de la Barca. Hi va haver retrets públics cap al major Trapero i la intendent Laplana, així com amenaces de "tornar-ho a fer".