A les portes de l'Audiència Nacional, on aquest dijous declararan els set CDR acusats de terrorisme, l'independentisme català i basc ha volgut expressar la seva solidaritat. Delegacions d'ERCJxCat, la CUP EH Bildu s'han acostat fins al tribunal per a fer costat als detinguts i denunciar el que han considerat una "nova operació repressiva de l'Estat" i un nou "muntatge" judicial contra el sobiranisme. Al carrer Gènova de Madrid també s'hi han concentrat una trentena de ciutadans.

La diputada d’ERC Marta Rosique ha lamentat que “malauradament ens trobem davant d’un altre cas de repressió del moviment independentista”, i ha advertit que “ahir era el cas de la Tamara i l’Adri, avui és el cas de les companyes dels CDR i demà serà el cas de qualsevol de nosaltres”. La parlamentària republicana ha denunciat que “no és casual que surti aquesta setmana”, sinó que “forma part d’un fals relat mediàtic per a justificar una sentència que de ben segur serà dura”.

En la mateixa línia, la diputada de JxCat al Congrés, Míriam Nogueras, ha assegurat que no permetran que es vinculi l’independentisme amb el terrorisme. “Fa anys que demostrem que és un moviment absolutament pacífic i legítima”, ha assegurat Nogueras, que també ha denunciat un “muntatge” i que no és el primer. “És un sarcasme que Pedro Sánchez volti per Europa donant lliçons de llibertat i democràcia mentre a l’Estat espanyol hi ha presos polítics, exiliats i repressió”, ha assenyalat.

La diputada de la CUP al Parlament, Maria Sirvent, ho ha descrit com “una nova operació repressiva de l’Estat” amb l’objectiu de “criminalitzar i perseguir” l’independentisme. “És un modus operandi que ja coneixem molt bé”, ha subratllat la cupaire. “Si ells volen respondre amb criminalització, repressió i presó, nosaltres tenim el dret i el deure de respondre amb més carrer, amb més mobilitzacions”, ha conclòs.