Satisfacció a Esquerra Republicana després que la Junta Electoral Central (JEC) hagi autoritzat al seu candidat, Oriol Junquneras, a participar en una roda de premsa aquest divendres a l'ACN. En un acte electoral a Lleida, el vicepresident del govern i president adjunt d'ERC, Pere Aragonès, s'ha felicitat per haver pogut trencar "el mur de la JEC" i ha avisat: "Que es preparin, que l'Oriol entra amb força en campanya". "Volien mordasses, però això s'acaba", ha exclamat Aragonès, i ha afegit, després d'agrair la feina de l'equip jurídic: "si no volien caldo, dues tasses de Junqueras".

Els republicans han aprofitat l'acte que s'ha dut a terme a la capital lleidatana, on esperen revalidar la victòria electoral i fins i tot aconseguir un nou diputat —que es disputen amb el PSC i Cs—, per avisar a Pedro Sánchez que no renunciaran mai a la independència. Després que el PSOE hagi tancat la porta a pactar amb ERC si no renuncia al referèndum, Aragonès ha avisat que no hi pensen renunciar mai. "No renunciarem a la independència, no hem vingut a renunciar, hem vingut a guanyar un país lliure per a tothom".

En l'acte també hi ha intervingut la portaveu nacional del partit, Marta Vilalta, que, servint-se de la frase feta "qui riu últim riu millor", ha avisat que els "se'ls quedarà glaçada la rialla" quan vegin a Junqueras pujant les escales del Congrés. També ha demanat que "cap vot per la república vagi a un partit que no sigui independentista" i ha avisat que el PSC "ja ha triat Cs i la repressió". Per això, ha demanat "plantar-los cara".

Per altra banda, el candidat d'ERC per Barcelona, Ernest Maragall, ha tornat a demanar una "triple victòria" i ha reclamat que "ni la por ni la repressió ho impedeixin". Maragall ha assegurat que "l'1-O vam fer un cim, però vam aprendre dolorosament que no era l’únic". Per aquest motiu, ha demanat guanyar les eleccions al Congrés del 28 d'abril, que ha qualificat de "primera volta de dignitat i justícia per enviar el missatge al món", i també les europees i les municipals del 26 de maig, per governar i fer la república "poble a poble". "El 26-M començarem a enderrocar els murs", ha afegit.

Finalment, la candidata a les europees i parella de Raül Romeva. Diana Riba, ha demanat "aixecar-nos com un sol poble" el 28-A i el 26-M i ha reconegut que malgrat el patiment, "hi serem fins al final". "No han pogut amb nosaltres, no poden i no podran", ha afegit per concloure el míting a la capital del Segrià, clarament marcat per la notícia d'última hora de la JEC de permetre a Junqueras fer una roda de premsa des de la presó i que ha agafat totalment per sorpresa els republicans. Serà la primera vegada que el líder dels partit ofereix una roda de premsa després de gairebé un any i mig de presó.