L'Ajuntament de Barcelona estudia la possibilitat d'adquirir i reconvertir establiments hotelers que han hagut de tancar a causa de la crisi econòmica derivada de la Covid-19 per tal de transformar-los en equipaments per a persones sense llar, segons un prec proposat per ERC i acceptat pel govern municipal en la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports.

La comissionada d'Acció Social, Sonia Fuertes, ha dit que ja s'han posat en marxa algunes iniciatives amb la xarxa hotelera i que per tant "és una línia ja encetada" que continuaran "aprofundint". Fuertes ha insistit a reclamar una estratègia supramunicipal pel sensellarisme. 

Per part d'ERC, Montse Benedí ha exposat que les darreres setmanes han tancat 36 hotels de Barcelona i que "molts" busquen comprador i en aquest context ha indicat que comprar-ne pot ser una solució per incrementar les places per a persones sense llar.

Sales de música

El govern municipal també ha acceptat un prec de JxCat per impulsar ajudes directes a les sales independents de música. El tinent d'alcaldia Joan Subirats ha explicat que les sales de concert han estat "una prioritat" pel govern municipal. També ha dit que estudien noves ajudes "en termes de l'estiu vinent".

El prec acceptat insta el govern municipal a impulsar "d’acord amb l’Associació de Sales de Concert de Catalunya, amb els termes que estipulin, i amb caràcter d’urgència, una línia d’ajuts directes per a sales independents de música en viu a la ciutat que en garanteixi la continuïtat o n'afavoreixi la reobertura d’aquelles que, fruit de la crisi, ja han hagut de tancar les portes".

Desnonaments

També s'ha aprovat un prec d'ERC segons el qual el govern municipal ha de donar suport i demanar als jutges que apliquin el decret llei 37/2020, de 3 de novembre, per evitar els desnonaments davant els efectes de la pandèmia de la Covid-19, "fins que el Govern de l’Estat decreti una moratòria universal indefinida mentre duri la crisi social i econòmica actual".

Al prec inicial s'hi ha incorporat una demanda al Govern perquè prioritzi la mediació. La regidora d'Habitatge, Lucía Martín, ho ha reclamat perquè "els mossos estan començant a aplicar multes via llei mordassa a les persones que defensen el dret a l'habitatge". ERC ha acceptat la transacció.

Fotografia principal: Hotels tancats per la crisi del coronavirus /Efe

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat