L'exsocialista Carles Castillo formarà part de la candidatura d'ERC a les pròximes eleccions del 14 de febrer i ocuparà el número 4 de la llista a Tarragona. Castillo, que va ser diputat al Parlament fins al setembre i que havia estat regidor a l'Ajuntament de Tarragona, va donar-se de baixa del PSC per discrepàncies amb el partit.

A partir d'aleshores, Castillo va rebre "diverses trucades", segons va explicar ell mateix, per sumar-se a altres projectes. Va tenir algun contacte amb els comuns, però es va acabar acostant als republicans, amb qui va mantenir una reunió per "intercanviar impressions sobre la situació política actual i les futures eleccions al Parlament".

Castillo va estripar el carnet del partit l'1 de setembre. Va al·legar que ja no entenia ni compartia el posicionament de la formació de Miquel Iceta en diversos assumptes, com "el ritme amb què actua el govern espanyol en no treure la reforma laboral del PP o la Llei Mordassa" o qüestions referents a la monarquia. Castillo, que ha visitat els presos polítics, va admetre que part de la direcció socialista s'havia pres malament que anés a veure Oriol Junqueras a la presó.

Posicions no independentistes

Tot i la visita a Oriol Junqueras, Castillo va posicionar-se en diverses ocasions en contra de la independència de Catalunya, contra el referèndum de l'1 d'octubre i també contra els mateixos presos i exiliats. De fet, durant l'octubre de 2017, Castillo va arribar a assegurar que ni oblidaria ni perdonaria l'organització del referèndum, ja que "va destrossar la convivència per no res" i "posar en perill el futur dels seus fills", també estava en contra que els presos fossin realment presos polítics i exactament el mateix amb el Govern a l'exili.