ERC ha obert un expedient al regidor de Cabrera de Mar Enric Mir —detingut per la Guàrdia Civil— i li ha demanat que abandoni la seva acta a l'Ajuntament, segons ha informat el mateix partit en un comunicat aquest dijous. Mir ha seguit la petició del partit i ha renunciat a continuar sent regidor de l'Ajuntament.

El partit ha informat que arran de les detencions de la Guàrdia Civil ordenades pel jutjat d'instrucció 1 de Barcelona va obrir "diversos expedients informatius per verificar la versemblança de les acusacions fetes públiques".

Així mateix, des d'ERC s'ha assegurat que "s’ha pogut corroborar que no s’ha produït cap delicte, irregularitat ni tracte de favor en la gestió urbanística". "El mateix Ajuntament de Cabrera de Mar s’ha manifestat en termes coincidents en un comunicat fet públic el passat 30 d’octubre", han afegit.

"Quantitat elevada de diners"

Tanmateix, ERC ha obert l'expedient al regidor Mir per la confiscació per part de la Guàrdia Civil "d’una quantitat elevada de diners en efectiu" al seu despatx. Ara bé, des del partit han assegurat que això obeeix a un comportament "de l’esfera privada del senyor Mir i no guarda cap relació amb la seva actuació com a regidor o militant".

Tanmateix, ERC ha considerat que "aquest comportament" és "del tot incompatible amb els valors republicans que defensem tant el partit com el grup municipal de Cabrera de Mar". "Per aquest motiu, l’executiva d'ERC ha acordat per unanimitat sol·licitar l’obertura d’un expedient disciplinari i la suspensió cautelar de militància amb efectes immediats a Enric Mir. De la mateixa manera, demana al senyor Mir que abandoni l’acta de regidor", han informat.

"ERC segueix compromesa amb els valors de l’honestedat i el bon govern i vetllarà pel seu compliment en qualsevol situació, tal com ha fet en 90 anys d’història impol·luta", conclouen. Tanmateix, ERC reitera que l’operació Volhov "no és res més que una nova ofensiva de l’Estat amb la clara intenció política de desgastar l’independentisme, fent un ús impropi de l’aparell judicial, amb una base indiciària deficient, per tal d’atacar els adversaris polítics".

Precisament, Cabrera de Mar és el municipi on hi ha la finca que la Guàrdia Civil sospita que hauria estat requalificada d'una manera irregular. L'exdirigent d'ERC i empresari Xavier Vendrell, qui també va ser detingut en el marc d'aquesta investigació, és un dels propietaris del terreny.