"Tothom pot estar tranquil: el Govern serveix tot el país, treballa per a tothom i tot el país, sense excloure". ERC ha decidit sortir a la defensiva aquest dimarts, quan ha estat qüestionada per la polèmica al voltant de Gabriel Rufián i Carles Campuzano a Santa Coloma de Gramenet. Tot plegat després que aquest diumenge, l'alcaldable d'ERC a les eleccions municipals 2023 d'aquest municipi va celebrar un acte amb el conseller de Drets Socials on van anunciar que construirien una residència de gent gran al municipi, i l'endemà el partit compartia un vídeo a les xarxes socials en què es reiterava aquest compromís, i amb un missatge polèmic. "El cap de llista d'Esquerra Republicana, Gabriel Rufián, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, acorden la segona residència pública de gent gran a Santa Coloma de Gramenet si els republicans som decisius en el pròxim mandat", s'anunciava.

Ara bé, la polèmica per vincular la construcció de la residència a la victòria electoral de Rufián no ha comportat autocrítica dels republicans. La portaveu Marta Vilalta ha optat per reiterar que, en la seva intervenció, Campuzano no va referir-se en aquests termes. "Demanem recuperar les paraules del conseller", ha assenyalat, enfront les veus de l'oposició que demanen la seva compareixença al Parlament per donar explicacions. I, tot i que els periodistes han remarcat que les crítiques venen pel missatge difós a les xarxes socials i no de Campuzano, la republicana no s'ha fet enrere. "Si haguéssim d'analitzar tots els tuits que es publiquen cada segon, no podríem viure", ha llançat. ERC ha defensat la innocència del conseller i ha sentenciat que "ja s'han donat totes les explicacions" necessàries. "No creiem que hagi de dimitir", ha afegit.

Però no s'ha quedat aquí. Marta Vilalta ha decidit aleshores disparar contra els crítics, especialment el PSC i Junts, que s'han pronunciat amb acusacions de "sectarisme" i "electoralisme" contra els republicans per aquest cas. "Aquells que ara fan més escarafalls, en altres moments han utilitzat les institucions sentint-les com a seves o fins i tot per benefici propi", ha denunciat, amb l'ull de mira en aquells partits que "s'aprofiten de la situació".

La residència, al debat dels pressupostos?

El PSC s'ha presentat especialment molesta per la promesa electoral d'ERC a Santa Coloma. Segons ha dit la portaveu socialista, Alícia Romero, a la negociació dels pressupostos el PSC va posar sobre la taula la construcció d'aquesta mateixa residència, però el Govern la va descartar. "Prèviament ens havien negat aquesta segona residència i ara la condicionen a una victòria electoral de Gabriel Rufián", ha criticat, assenyalant el poc compromís dels republicans. Però Marta Vilalta ha volgut tancar la polèmica assegurant que el d'ERC és el primer govern que "no mira colors polítics ni interessos particulars", i s'ha limitat a defensar la predisposició de Campuzano per col·laborar amb la resta d'administracions. "Mostra l'actitud que haurien de tenir tots: mà estesa amb l'Ajuntament per complir demandes històriques".