La promesa de Gabriel Rufián i Carles Campuzano a Santa Coloma de Gramenet continua aixecant polseguera. Aquest diumenge, l'alcaldable d'ERC a les eleccions municipals 2023 d'aquest municipi va celebrar un acte amb el conseller de Drets Socials on van anunciar que construirien una residència de gent gran al municipi, i l'endemà el partit compartia un vídeo en què es reiterava aquest compromís, i amb un missatge polèmic. "El cap de llista d'Esquerra Republicana, Gabriel Rufián, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, acorden la segona residència pública de gent gran a Santa Coloma de Gramenet si els republicans som decisius en el pròxim mandat", s'anunciava.

El vídeo ha encès la resta de formacions, que no han trigat a respondre-hi amb la vista posada en Carles Campuzano. Ara per ara, el PSC, Junts i els comuns ja s'han manifestat públicament i han demanat que el conseller doni explicacions respecte a aquest assumpte. Però els socialistes encara han anat més enllà, obrint la porta a demanar la seva dimissió. La portaveu Alícia Romero ha avançat que prendran les "decisions necessàries" una vegada escoltin el conseller al Parlament, i "no a les xarxes socials", afegint que "no descarten res".

I és que a les files socialistes estan irats amb el comportament del conseller. "Ahir ens vam quedar molt decebuts i molestos", ha dit. "No és manera de fer ús de les institucions. És increïble que una persona amb tants anys d'experiència política hagi pogut cometre aquest greu error". Alícia Romero també ha acusat els republicans de practicar un "sectarisme" allargat en el temps, després d'haver tombat també el director de la Fira 2000 i del Memorial Democràtic de la Junquera, malgrat l'oposició dels altres organismes.

La portaveu socialista, a més, ha defensat que amb aquesta promesa electoral d'ERC a Santa Coloma s'ha mentit de forma descarada amb els socialistes. Segons ha dit Romero, a la negociació dels pressupostos el PSC va posar sobre la taula la construcció d'aquesta mateixa residència, però el Govern la va descartar. "Prèviament ens havien negat aquesta segona residència i ara la condicionen a una victòria electoral de Gabriel Rufián".

Gabriel Rufián nega la major

L'alcaldable d'ERC al municipi i diputat del Congrés ha sortit del pas per explicar-se, negant que l'anunci hagi estat un "xantatge". De fet, el republicà ha girat l'arma i ha apuntat directament contra els socialistes, acusant-los d'haver "promès des de fa 32 anys" aquest centre per a gent gran que no arriba. "Si ERC governa a l'Ajuntament, construirà l'edifici per a una segona residència que la ciutat necessita", ha indicat. Rufián, doncs, lluny de rebaixar la pressió, s'ha llançat de ple a la piscina. "Com que el PSOE no ho fa, si governem nosaltres, ho farem. Si el PSOE vol fer-ho ara, de sobte, benvingut. Si ens voten, aquesta residència existirà, i si voten al PSOE, potser no".