Esquerra Republicana segueix pressionant a Junts per Catalunya i al president de la Generalitat, Quim Torra, per convocar noves eleccions catalanes després de la sentència del judici al procés aquest pròxim octubre. El president del grup parlamentari dels republicans, Sergi Sabrià, ha assegurat que a Catalunya, ara mateix, cal un Govern independentista amb una àmplia majoria parlamentària i que mai s'ha de renunciar a les urnes.

En una entrevista al Via Lliure de Rac1, Sabrià també ha insistit en que ERC mai renunciarà a presentar com a candidat el seu cap de files i president, Oriol Junqueras, assegurant "que la repressió li vol tallar el cap. Fins que això no sigui així, serà el nostre candidat".

Sobre la inhabilitació del president Torra, Sabrià no ha descartat aquesta possibilitat després aquest dissabte, el mateix Torra insinués que potser no es presentava al TSJC, on se l'ha de jutjar per desobediència pel cas dels llaços grocs. Alhora, Sabrià també ha assegurat que des d'ERC es donarà tot el suport a la decisió que prengui el president envers el seu judici, tot i que tampoc s'ha posicionat clarament a favor que el president decideixi no presentar-se davant del tribunal del 25 de setembre.