El president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha donat per fet que les eleccions al Parlament seran diumenge 7 de febrer. Segons ha dit a Catalunya Ràdio, es tracta de matemàtiques tenint en compte els terminis fixats per llei i ha afegit que és "un debat molt enllestit" perquè no hi ha més marge. Per la seva banda, el president de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha defensat, també a Catalunya Ràdio, que si l'independentisme supera el 50% dels vots en les pròximes eleccions, el resultat serà vinculant i ha de tenir "conseqüències polítiques". Sobre aquesta qüestió, Sabrià veu "imprescindible" el repte de superar el 50% però avisa que això no portarà a la independència l'endemà.

Sabrià ha fet una crida a deixar de banda segons quines vies que "tenen més de simbòliques que realistes" i s'ha desmarcat del plantejament de JxCat, que presenta les pròximes eleccions com un plebiscit de l'1-O.


D'altra banda, Batet defensa que els comicis han de ser una reedició del referèndum d'ara fa tres anys i que, per tant, si l'independentisme aconsegueix més del 50% hi haurà d'haver conseqüències polítiques. Preguntat per quines haurien de ser, s'ha limitat de dir que l'independentisme ha de dissenyar com afrontar-ho. "El que no pot ser es que això passi i actuem com aquesta legislatura, uns per aquí i els altres per allà", ha avisat. I ha afegit que "els simbolismes de fer veure que es fa ja es veu on els ha portat".


Pel que fa al fet que el document acordat entre JXCat i ERC deixa el calendari electoral en mans del president del Parlament, Roger Torrent, Batet ha dit que de la mateixa manera que corresponia a Quim Torra decidir si convocava o no eleccions, ara li pertoca a Torrent perquè "cadascú té la seva responsabilitat". Tot i així, sí que afegit que a JxCat li hagués agradat que el Parlament hagués tingut durant tota la legislatura una "posició més ferma davant dels embats".