"En qualsevol estat democràtic ja hauria presentat la dimissió. No pot continuar ni un minut més en el càrrec". Així ha reaccionat la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, després de saber les paraules del portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, que es vantava d'haver aconseguit el control del Suprem amb el pacte pel CGPJ

Vilalta ha assegurat que al PP li fa "por" la democràcia i també la "justícia" i ha defensat que és per això que volen "controlar-la" a través de pactes. Per tot això, els republicans han exigit la dimissió de Cosidó i també que sigui cessat com a portaveu per "dignitat democràtica".

En la roda de premsa d'aquest dilluns, Vilalta també ha reaccionat a la demanda dels comuns d'aprovar una reforma fiscal a canvi d'aprovar els pressupostos i s'ha mostrat disposada a parlar "de tot" i "amb tothom". Així, tot i no voler concretar quines figures impositives es podrien aplicar i traspassar la decisió a la Conselleria d'Economia, la portaveu d'ERC ha dit que cal tenir "el màxim de diners" per revertir les retallades.

Pel que fa als pressupostos de l'Estat, Vilalta ha insistit que només els donaran suport si es tracta el tema de fons, en referència a l'autodeterminació, i s'acaba amb la repressió. 

Finalment, pel que fa a la reforma del reglament del Parlament, Vilalta ha afirmat que cal apostar per una "modernització" de les normes que permeti "donar resposta als reptes de la ciutadania". Tot i això, ha evitat emmarcar-ho dins una nova investidura de Carles Puigdemont, com reclama JxCat.