El president del Grup Parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, i el diputat pel grup republicà José Rodríguez, han demanat la dimissió del director general de Comunicació del Govern, Jaume Clotet, acusant-lo de difondre un cartell fals sobre els 40 anys del Parlament.

En el marc de la polèmica, el diputat republicà Jose Rodríguez ha piulat: “Crec que potser Jaume Clotet hauria de donar explicacions i fins i tot potser dimitir”. Sabrià ha citat aquest tuit i ha afegit: “Doncs sí. Potser ja n’hi ha prou de, en lloc de sumar, tirar merda per dissimular els problemes de casa teva”.

En concret, el director general de Comunicació ha repiulat un tuit del sociòleg Salvador Cardús que recollia dues fotografies d'unes suposades banderoles de commemoració del quarantè aniversari del Parlament de Catalunya amb l'eslògan '40 anys de Parlament en llibertat'. Fonts del Parlament asseguren que aquestes banderoles no existeixen, que la imatge és una recreació falsa i que l'únic lema vinculat a la campanya és '40 anys construint Catalunya'.

“Incomprensible: amb Carme Forcadell a la presó? Blanquejant el 155? Vergonya!” ha escrit el sociòleg al costat de les imatges en el tuit que ha repiulat Clotet. Quan ha començat a transcendir que els cartells no existien Cardús ha retirat el tuit i ha demanat disculpes. Clotet també l'ha retirat, igual que ho ha fet el diputat de Junts per Catalunya Lluís Guinó, la regidora de Sabadell Lourdes Ciuró, o el periodista Pere Cardús, alt càrrec del Govern adscrit a l'oficina del president de la Generalitat, que també se n'havien fet ressò.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat