Diversos càrrecs públics de les files de Junts per Catalunya han compartit aquest dimecres a les xarxes un suposat cartell de l’aniversari dels 40 anys de la restitució del Parlament de Catalunya que ha resultat una recreació no oficial. Des del Gabinet de Presidència del Parlament es mostren escandalitzats davant de "l'utilització de fake news per alimentar l’estratègia del desgast intern" i aclareixen que el cartell que s'ha compartit "no existeix".

A la imatge en qüestió, hi apareixen unes banderoles penjant de diversos fanals amb el lema "40 anys de Parlament en llibertat 1980-2020". Els missatges publicats carregaven durament contra el president de la cambra, Roger Torrent, recordant l'empresonament de la seva antecesora Carme Forcadell. 

A tot això, Presidència del Parlament considera "inacceptable" que s'hagi fet córrer una imatge falsa com si fos real i explica que aquesta s'ha agafat de la web de l'estudi de disseny que ha fet la campanya però que es tracta, tal com figura a la mateixa pàgina, d'una "simulació de peces". "Proves a efectes només d’imatge gràfica. Text no proposat ni aprovat pel client".

Així doncs, apunten que es tracta d'una imatge creada independentment des de l'agència per ensenyar al client -en aquest cas, el Parlament- les possibles aplicacions del logotip del 40è aniversari però que el lema que hi apareix no ha estat acordat amb la cambra. El lema oficial de la campanya és “40 anys construint Catalunya” i no es contempla que inclogui banderoles publicitàries a fanals, tal com apareix a la imatge simulada de la web de l'estudi.

El diputat de JxCat Lluís Guinó o la portaveu de JxCat a l'Ajuntament de Sabadell, Lourdes Ciuró, són alguns dels càrrecs que han compartit la imatge. També alts càrrecs de JxCat al Govern com Jaume Clotet, director general de Comunicació, se n'havien fet ressò. Posteriorment, en saber-se que no era real, ho han esborrat. 

El president del Parlament, Roger Torrent, ha compartit la imatge i el lema oficials de la campanya en una piulada on defensa que la millor manera de commemorar el 40è aniversari "és construir una Catalunya plenament lliure, justa, pròspera i culta".