El cas de Premià de Dalt porta cua. El fet que el seu alcalde, Josep Triadó, decidís contractar l’empresa Desokupa per facilitar desallotjaments al municipi no ha deixat a ningú indiferent; fins al punt que Esquerra Republicana, de la mà de la Crida de Premià de Dalt, ha decidit demanar la seva dimissió. En un comunicat conjunt, ambdues formacions exigeixen la rescissió “immediata” del contracte i el cessament de “qualsevol vincle” amb aquesta empresa que té fortes vinculacions ultres. "No podem permetre que el nostre municipi serveixi de precedent per a blanquejar i obrir l'àmbit institucional a l'extrema dreta", etziba el comunicat.

Segons els signants del text, la contractació d’una empresa com Desokupa “posa en qüestió l'esperit democràtic de l'equip de govern del nostre ajuntament, alhora que constata el seu fracàs pel que fa a la gestió de la seguretat, i crea un greu precedent, ja que valida la contractació de cossos parapolicials per a funcions d'ordre públic". En aquest sentit, afirmen que la competència de seguretat només pot estar en mans del cos de Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Premià de Dalt. El comunicat també afirma que els procediments d'actuació "s'han d'adequar estrictament als que estableix la llei i la justícia i en cap cas han de ser arbitraris o vorejant els límits de la legalitat".

Els dos grups asseguren que l'anunci de la contractació de Desokupa "ha fabricat un escenari de por sense fonament" i assenyalen que ara mateix no hi ha cap casa ocupada al municipi. També subratllen que aquest anunci dona a l'alcalde "un protagonisme i un paper salvador en època d'eleccions". A més, confien que la Policia Local "actuarà segons la llei" de manera que el contracte "és pura demagògia i serveix per llençar els diners".

D’altra banda, ERC i la Crida asseguren que han intentat demanar a Triadó que rescindeixi el contracte "per diverses vies", però lamenten que no han obtingut una resposta favorable, "sinó tot el contrari". També critiquen que la contractació s'ha fet "de manera opaca" i "sense comptar amb la resta de regidors".

Malestar i polèmica per la contractació de Desokupa

La polèmica en qüestió va esclatar a mitjans d’aquesta setmana, quan el govern municipal de Premià de Dalt, format per Junts i el PSC, va anunciar la contractació a través de Desokupa d'un servei d'assessorament davant d'ocupacions "mafioses". El contracte és d'un any amb un cost de 3.000 euros nets, IVA a banda. El consistori admet que l'empresa utilitza mètodes "alternatius", però avisa que les actuacions aniran sempre a càrrec de la Policia Local i insisteix que el servei contractat és només d'assessorament. Cal recordar que aquesta mateixa setmana, el Parlament va aprovar una moció presentada, precisament, per aquestes dues formacions, en què s’insta a modificar l’ordenament jurídic per tal de facilitar els desallotjaments.