La maquinària interna d’Esquerra Republicana ja està en marxa. La direcció del partit ha convocat per al proper dijous una reunió del seu consell nacional que, com a màxim òrgan de la formació en situacions com l’actual, haurà d’avalar la nova proposta per a la investidura del president de la Generalitat que li faci arribar JxCat, després que Jordi Sánchez hagi anunciat la seva intenció de renunciar a l’acta de diputat.

D’aquesta manera, els republicans podran avalar la nova estratègia acordada amb els de Carles Puigdemont i donar així via lliure a un possible ple que investeixi Jordi Turull, si finalment acaba sent aquest el nom que JxCat posa sobre la taula. Aquesta cita encaixa en el calendari amb què treballa ERC, que compta poder tenir la investidura enllestida i el Govern nomenat la propera setmana.

La trobada s'anuncia hores després que Jordi Sànchez hagi avançat la seva intenció de renunciar a l'acta de diputat per tal de poder quedar en llibertat provisional i sortir de Soto del Real on està tancat des del 16 d'octubre passat. Primer ho ha dit el seu advocat davant el Tribunal Suprem i després ho ha fet oficial Junts per Catalunya.