No ho han pogut fer al Congrés i ara ho provaran al Parlament. Avui ERC ha anunciat que presentaran al ple de la cambra catalana una proposta de resolució per demanar que es faci una comissió d'investigació sobre el projecte Castor perquè, malgrat que s'hauria de fer a la cambra espanyola, "els nostres companys no ho han aconseguit perquè no hi ha voluntat política per part del PP, el PSOE i Cs".

Així ho han dit els diputats republicans Lluís Salvadó i Irene Fornós, que han volgut recordar, al mateix temps, que "els consumidors haurem de pagar la indemnització del projecte Castor durant 30 anys" i que, a més, aquest projecte "va provocar més de mil terratrèmols a les Terres de l’Ebre i el Maestrat".

Precisament per tot això, ERC es proposa de posar llum a aquesta qüestió i esbrinar, així, "si l’empresa va actuar amb negligència" perquè, subratllen, segons l'informe del Síndic, "l’empresa n'era conscient". I no només això. També han denunciat que "ho van fer de urgentment, tot i que hi ha moltes proves que demostren el cúmul de negligències de l’empresa concessionària".

Els republicans esperen tenir el suport de tots els grups de la cambra al proper ple per destapar tots els "danys" que ha provocat el projecte i per evitar que els consumidors "paguem 1.300 milions d’euros a una empresa que probablement ha actuat de manera negligent" —malgrat que, de moment, els pagaments per a la indemnització estan paralitzats després de la sentència del Tribunal Constitucional que va anul·lar diverses disposicions del decret llei que va fixar la indemnització per als seus promotors.