El grup parlamentari d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats s'ha reunit aquest migdia en una masia de Ripoll per començar a perfilar l'estratègia que seguirà el partit de cara a les eleccions espanyoles del 26-J. En definitiva, han volgut "fer un repàs de què s'ha fet i del que ens ha faltat", expliquen fonts coneixedores de la trobada a El Nacional

Malgrat que els republicans sempre han defensat que el que passi a Madrid és secundari perquè Catalunya ja ha començat el seu propi camí, el cert és que ERC vol guanyar aquests comicis tant sí com no. Per això, el grup parlamentari ha posat sobre la taula durant aquesta trobada "com enfocar la campanya al territori". 

Font: @Esquerra_ERC

Precisament, el mateix dia que la militància ratificava les mateixes llistes electorals, el número dos de la candidatura, Joan Tardà, clamava davant dels seus que el "republicanisme ha d'aspirar a la victòria". Una victòria enfront d'En Comú Podem que no sembla tan impossible, si tenim en compte les darreres enquestes electorals.

De fet, el mateix cap de llista, Gabriel Rufián explicava en una entrevista a El Nacional que l'independentisme ha de votar i guanyar, perquè si no, "la caverna farà de tot per vendre un relat que no és".

La jornada de treball del grup parlamentari aquest dilluns a Ripoll arriba després que la direcció de partit decidís divendres que el nou cap de campanya dels republicans per a les eleccions del 26-J sigui l'actual portaveu i vicesecretari general d'Imatge i Comunicació, Sergi Sabrià, que lidera el discurs dels republicans, després que Lluís Salvador, el cap de campanya pel 20-D, ocupa actualment el càrrec de secretari general adjunt del partit i ha entrat al Govern de la mà d'Oriol Junqueras, com a secretari d'Hisenda de la Generalitat .

Al costat de Sabrià, com a mà dreta hi serà l'actual vicesecretari general de Coordinació Interna, Territori i Organització, Isaac Peraire, que és alcalde de Prats del Lluçanès.