L'Assemblea de Càrrecs Electes com a resposta a la sentència comença a agafar forma. Després que aquest dimecres el president Carles Puigdemont, en la seva condició de president del Consell per la República, fes una crida a les organitzacions a convocar i constituir l’Assemblea de Càrrecs Electes i proposés dimecres 30 d'octubre com a data, aquest dijous ERC ha anunciat que hi participarà. 

A través d'un missatge a les xarxes socials, els republicans han fet públic que hi assistiran i han assegurat que es conjuren a "treballar per una solució democràtica a la situació" de Catalunya. 

L'anunci dels republicans ha arribat aquest dijous, però la l'Assemblea feia setmanes que s'estava preparant i aquest mateix dimecres, abans de la crida de Puigdemont, s'havia fet una reunió telemàtica per abordar-ho. Segons ja va explicar aquest dimecres El Nacional, tots els membres del Consell, entre els quals figuren els partits independentistes i les entitats, van donat el vist-i-plau a la carta en que Puigdemont instava a la convocatòria.