Dos persones vinculades al PP podrien estar darrera la cinquantena de perfils de Twitter falsos per donar suport al líder popular Pablo Casado, explica El diario.es. El citat mitjà ha tingut accés a un estudi del mapa d'interaccions dels comptes falsos realitzat pel grup d'investigació Heurística, format per investigadors de la UB i de la UOC.

L'estudi que han realitzat els investigadors de les universitats apunta directament a dos membres de la formació unionista: un treballador de l'equip de xarxes socials del PP i un militant de Nuevas Generaciones. Aquestes dues persones estarien darrera els 'bots' pro-Casado.

Aquests bots del PP es dediquen a replicar contingut de forma automàtica a partir d'imatges de Casado, reprodueixen textualment missatges de campanya i, les imatges dels suposats propietaris de cada perfil, són extretes d'internet. 

Les sospites de l'ús de bots les va aixecar una fotografia d'un estudiant mexicà assassinat que, suposadament, era el propietari d'un perfil que replicava contingut sobre Pablo Casado. 

El passat mes de març, El diario.es assegurava que el PP havia negat qualsevol relació amb aquests comptes ficticis: "El PP no té comptes falsos. Però hi ha simpatitzants i militants que a casa seva fan el que volen", va declarar el partit. De la mateixa manera, la formació unionista va descartar iniciar una investigació: "En el cas que aquests perfils no siguin reals, no tenen relació amb el Partit Popular, per tant no ens correspon la investigació".