Més d'una cinquantena de perfils de Twitter falsos per donar suport al líder del PP Pablo Casado. Aquesta podria ser la nova estratègia dels populars per fer campanya electoral que s'ha destapat gràcies a la intervenció d'una sèrie de bots (un programa informàtic que efectua automàticament tasques repetitives a través d'Internet), segons ha pogut confirmar El diario.es.

Aquests bots del PP es dediquen a replicar contingut de forma automàtica a partir d'imatges de Casado, reprodueixen textualment missatges de campanya i, les imatges dels suposats propietaris de cada perfil, són extretes d'internet, explica el digital.

Les sospites de l'ús de bots les va aixecar una fotografia d'un estudiant mexicà assassinat que, suposadament, era el propietari d'un perfil que replicava contingut sobre Pablo Casado. 

El diario.es assegura que el PP ha negat qualsevol relació amb aquests comptes ficticis: "El PP no té comptes falsos. Però hi ha simpatitzants i militants que a casa seva fan el que volen", ha declarat el partit. De la mateixa manera, la formació unionista ha descartat iniciar una investigació: "En el cas que aquests perfils no siguin reals, no tenen relació amb el Partit Popular, per tant no ens correspon la investigació".

Aquesta cinquantena de comptes analitzats es van crear entre febrer de 2019, el mes en que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va convocar eleccions generals, i el mes de març.