L'entorn de Mónica Oltra, és a dir, les seves persones de confiança, col·laboradors i fins i tot els seus amics, li estan aconsellant que faci una passa al costat i dimiteixi "com més aviat millor". Segons ha avançat el digital The Objective, fonts properes a la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, asseguren que el cas d'abús per part de l'exparella d'Oltra a una menor tutelada, pel qual ella també ha estat imputada, "s'ha fet massa gran" i que li convé dimitir ara i "no esperar la sentència si vol en el futur tenir una mica d'esperança de tornar a la política". Segons detalla el diari, el missatge és unànime, ja que, l'entorn acusa un desgast personal i emocional d'Oltra, el missatge de l'entorn seria més que clar: "Has de dimitir perquè no caiguem tots". Sembla que és l'única solució que l'entorn de la vicepresidenta del Consell contempla per parar el foc ocasionat arran de la seva imputació, i la seva posterior negativa a dimitir, defensant que la seva postura és "ètica, estètica i política i no una personal". 

The Objective assegura que l'entorn d'Oltra considera que després de la seva imputació, per la qual haurà de declarar el pròxim 6 de juliol, la seva carrera política està molt compromesa. Aquesta idea també la comparteixen diversos membres de partits propers a Compromís, i també és la idea que manté el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, tot i que, en públic ha defensat la innocència de la seva mà dreta assegurant que "ara és un temps de reflexionar i de prendre decisions" per a la diputada de Compromís. Tanmateix, ja s'està començant a sentir que Puig estaria intentant forçar la dimissió del seu número dos. Per la seva banda, l'alcalde de València, Joan Ribó, sosté que "Oltra ha de prendre la decisió de dimitir o no juntament amb el partit".

Suport del partit 

Tot i aquests rumors que comencen a circular Compromís, almenys de cara a la galeria, defensa Mónica Oltra. Aquest dissabte el partit tancava files amb Oltra en un acte a València. Representants de la coalició han considerat que "si toquen a una, ens toquen a tots", per la qual cosa han fet una crida a no fer "ni un pas enrere" i han destacat que "ningú li farà baixar la cara" a Oltra, al mateix temps que han rebutjat la "guerra bruta en els tribunals". L'acte, celebrat l'endemà de l'anunci de la decisió d'Oltra de no dimitir, va comptar amb la seva intervenció a la cloenda. Oltra començava la seva intervenció visiblement emocionada amb un missatge cap als seus pares per la seva situació judicial: "Mai m'he apartat". La vicepresidenta de Consell ha defensat els seus "valors i honestedat" i ha seguit amb unes paraules dirigides cap als seus fills: "El més important cada dia és que us reconegueu de la manera de la qual us hem educat a casa i que aneu amb la cara ben alta".

En aquesta línia, el Consell Executiu d'Iniciativa del Poble Valencià, una de les formacions que componen Compromís i de la qual forma part Mónica Oltra, també ha mostrat el seu suport raonat a la vicepresidenta del Consell i la seva família i l'ha animat a "continuar endavant desenvolupant polítiques valentes que canvien la vida de la gent". Per la seva banda, el portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha mostrat el seu suport a Oltra i ha expressat que "mai caminaràs sola", ha expressat a la vicepresidenta del Consell.