El president de la Generalitat del País Valencià, Ximo Puig,  preguntat aquest divendres per la decisió de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, de no dimitir després de la seva imputació judicial, ha opinat que els "temps jurídics i els temps polítics de vegades no coincideixen" i que ara és "un temps de reflexionar i de prendre decisions" per a la diputada de Compromís. Puig, que ha fet aquestes declaracions en Aielo de Malferit, on ha clausurat un acte del PSPV-PSOE, ha assenyalat que creu que Oltra "ha donat moltes explicacions durant tot aquest temps, en seu parlamentària i en els mitjans. És evident que ara hi ha una nova fita des del punt de vist jurídic i és un temps de reflexió".

"Període de reflexió"

Oltra ha afirmat aquest divendres que no dimitirà després de la seva imputació judicial per la gestió del cas d'abusos del seu exmarit a una menor tutelada i que aguanta la pressió, en considerar que aquesta és una qüestió "política", fruit d'una "cacera de l'extrema dreta". "Els temps jurídics i els temps polítics no coincideixen gaires vegades; ara crec que cal reflexionar i prendre decisions", ha insistit Puig, qui preguntat per si ha parlat amb Oltra, ha indicat que parlen habitualment, "no és un problema d'incomunicació". Segons Puig, "estem en una qüestió que ha tingut un recorregut jurídic, ara té una situació que cal analitzar", i ha dit que coincideix amb el dit per l'alcalde de València, Joan Ribó, que fa falta "un període de reflexió". "Jo coincideixo; cal reflexionar perquè l'interès d'aquest projecte és general i ha estat molt positiu per a la Comunitat Valenciana", ha destacat.

Cessar Oltra

Preguntat per si ha pensat a cessar Oltra, el cap de l'Executiu valencià ha indicat que opta "per la serenitat. Entenc les urgències mediàtiques i de l'oposició, però no són les urgències de la Comunitat Valenciana, que estan en un altre àmbit. Però en qualsevol cas, és evident que cal reflexionar". Respecte a les pressions de Compromís, ha insistit que està en l'"espai de la serenitat. Tothom, quan està a l'acció política rep legítimes pressions, hi ha opinions diverses i cal prendre decisions. Jo prendré sempre les decisions en l'interès general de la ciutadania de la Comunitat". "Estem davant d'una situació complexa que requereix serenitat i reflexió", ha reiterat per afegir que "cada un diu el que pensa. Soc respectuós amb les decisions que pren cada persona i cadascú és amo de les seves paraules i silencis".