El dissabte, al centre de Madrid, no només hi haurà catalans. Fins a una setantena d’entitats i organitzacions madrilenyes, especialment d’esquerres i republicanes, s’han sumat a la manifestació que recorrerà el passeig del Prado de la capital espanyola, segons ha pogut saber El Nacional. Entre aquestes, hi ha Madrileños por el Derecho a Decidir, Coordinadora 25-S, Marchas de la Dignidad o Izquierda Castellana. La protesta té lloc mentre a poca distància del punt de concentració, al Tribunal Suprem, s'està duent a terme el judici al procés.

Aquest mateix dimarts al matí es donaran a conèixer totes les adhesions en una roda de premsa al Teatro del Barrio, al barri madrileny de Lavapiés. A part de l’ANC i Òmnium, com a organitzadors de la convocatòria, també hi participaran sobretot membres d’aquestes entitats, que se sumen a la manifestació sota el lema “no hay democracia sin derecho a decidir”.

El recorregut serà, finalment, més curt del que estava previst. No començarà a Atocha, sinó una mica més amunt, cap a la plaça Neptuno, per no haver de tallar una de les principals artèries de la ciutat. D'allà, transcorrerà pel passeig del Prado fins a Cibeles, aproximadament mig quilòmetre. L'acte serà allà, però l'escenari es col·locarà a l'inici del passeig de los Recoletos, cosa que provocarà que l'emblemàtica plaça madrilenya quedi ben plena de manifestants.

La convocatòria és a les 18h i acabarà cap a les 20h, tenint en compte el temps que durarà el recorregut i l'acte polític, en el qual parlaran les entitats convocants i on hi haurà alguna actuació musical. De moment, però, encara no se n'han fet públics els noms. A més, perquè tots els manifestants el puguin seguir, els organitzadors hi instal·laran dues pantalles: una al costat de l'escenari i una altra al passeig del Prado.

La previsió és superar els 50.000 assistents, la xifra que es va assolir a la manifestació independentista de Brussel·les de l'any 2017 i la que fa unes setmanes va vorejar la dels partits de dretes, en aquest cas també a Madrid, en contra del diàleg a Catalunya. De moment, segons les entitats, la preparació va a bon ritme i sembla que les xifres es podrien assolir.