A poc a poc es van sabent més detalls de la manifestació independentista del proper 16 de març a Madrid. Les entitats organitzadores, amb ANC i Òmnium al capdavant, estan aquests dies treballant contrarellotge per acordar tots els punts i aconseguir que la manifestació sigui tot un èxit. I ara, a nou dies per a manifestació, se'n comencen a saber més detalls.

La pancarta principal i unitària serà "La autodeterminación no es delito" i estarà escrit en castellà, segons ha pogut saber El Nacional. 

El recorregut serà, finalment, més curt del que estava previst. No començarà a Atocha, sinó una mica més amunt, cap a la plaça Neptuno, per no haver de tallar una de les principals artèries de la ciutat. D'allà, transcorrerà pel passeig del Prado fins a Cibeles, aproximadament mig quilòmetre. L'acte serà allà, però l'escenari es col·locarà a l'inici del passeig de los Recoletos, cosa que provocarà que l'emblemàtica plaça madrilenya quedi ben plena de manifestants.

La convocatòria és a les 18h i acabarà cap a les 20h, tenint en compte el temps que durarà el recorregut i l'acte polític, en el qual parlaran les entitats convocants i on hi haurà alguna actuació musical. De moment, però, encara no se n'han fet públics els noms. A més, perquè tots els manifestants el puguin seguir, els organitzadors hi instal·laran dues pantalles: una al costat de l'escenari i una altra al passeig del Prado.

Pel que fa a la mobilitat, les territorials de l'Assemblea estan organitzant autocars per assistir-hi. En aquests moments hi ha uns 300 autocars contractats i quatre trens de l'AVE plens, tres per dissabte i un per divendres. També hi ha avions força plens o a preus elevats, casuístiques que tenen lloc quan hi ha molta demanda. Finalment, l'ANC també està organitzant aparcaments, a part de pels autobusos de les territorials, per a cotxes i autocaravanes, per tal de facilitar la logística de tots aquells que decideixin anar-hi pel seu compte. 

La previsió és superar els 50.000 assistents, la xifra que es va assolir a la manifestació independentista de Brussel·les de l'any 2017 i la que fa unes setmanes va vorejar la dels partits de dretes, en aquest cas també a Madrid, en contra del diàleg a Catalunya. De moment, segons les entitats, la preparació van a bon ritme i sembla que les xifres es podrien assolir.